search

Semesterbostäder vid Körös-Maros Nationalpark

För en semester i Ungern med rika naturupplevelser

På NOVASOL hälsar vi dig som vill spendera en naturnära semester i Ungern välkommen att se våra semesterbostäder i närheten av Körös-Maros Nationalpark. Här bor du med närhet till fantastisk natur med stor mångfald och floderna Körös och Maros.

Här på vår hemsida kan du söka samt boka våra semesterbostäder i området direkt online. Våra egna medarbetare i Ungern besöker varje enskild semesterbostad vid Körös-Maros Nationalpark innan det tas in för uthyrning. Eftersom alla våra semesterhus och lägenheter är privatägda ger det dig ett unikt utbud av genuina boenden samtidigt som du kan boka tryggt i vetskap om att det du ser, det får du. En komplett beskrivning av varje semesterhus vid Körös-Maros Nationalpark kan du se på respektive objektsida med såväl bilder som faciliteter och avstånd. Välkommen att hitta din favorit för din nästa naturnära semester i Ungern!

Unik natur

Körös-Maros Nationalpark blev just en nationalpark 1997 och därmed den sjunde i Ungern. Nationalparken upprättades i syfte att bevara och skydda naturen och landskapet i södra Tiszántúl. Landskapet här kan beskrivas som unik natur med stor mångfald. Här finns flera arter av såväl fågelarter som växtarter vilka endast finns här i Ungern. Ta dig till något av besökscentren där du kan få guidning samt se utställningar. De tre som finns vid Körös-Maros Nationalpark ligger i Szarvas, Réhely samt strax utanför byn Biharugra. I nationalparken kommer du ges möjlighet att se fascinerande natur av olika slag.

Sevärdheter kring Körös-Maros Nationalpark

Körös-Maros Nationalpark (på ungerska Körös-Maros Nemzeti Park) ligger i de sydöstra delarna av Ungern, inte långt från den rumänska gränsen. Parken ligger cirka en mil söder om staden Békéscsaba som är huvudstad i provinsen Békés och här finns flera sevärdheter och attraktioner att upptäcka under semestern. Utöver muséum och minneshus av internationellt erkände 1800-talskonstnären Mihály Munkácsy som levde här, kan du i staden se ståtliga religiösa byggnader som lutheranska kyrkorna och katedralen Páduai Szent Antalszékesegyház. 

Nordöst om Körös-Maros Nationalpark är staden Gyula belägen som ligger ännu närmare gränsen till Rumänien. Här kan du skåda det magnifika medeltida slottet som byggdes under 1400-talet i syfte att försvara mot det osmanska riket. Här finns även thermalbad som är så typiskaför Ungern. Perfekt för den som söker extra avkoppling under semestern i ett semesterhus vid Körös-Maros Nationalpark. Andra sevärdheter i Gyula är det romankatolska kapellet och födelsehuset till Ferenc Erkel som komponerade den ungerska nationalsången. 

En genuin semester i Ungern

Bokar du någon av våra semesterbostäder i Ungern så får du möjlighet till en mer genuin upplevelse av resmålet som i detta fall är området kring Körös-Maros Nationalpark. Du bor lite som lokalbefolkningen och kommer närmare den lokala kulturen. Att bo i ett privatägt boende är ett bra sätt att upptäcka Ungern på. Landet har överlag en rik natur men kan även erbjuda storstadsupplevelser i form av huvudstaden Budapest. I huvudstaden är det primärt semesterlägenheter som erbjuds medan det i övriga landet och på landsbygden, till exempel vid Balatonsjön, är mestadels fristående semesterhus. I samtliga fall kan semesterbostaden hjälpa dig att styra semestern som du själv önskar. Du kan välja att tillaga dina måltider ’hemma’ av lokala råvaror inköpta i matbutiken i kvarteret. Ofta ger också ytorna större möjlighet till att umgås på vilket ofta också är uppskattat bland barnen i sällskapet. Bekvämligheter som till exempel mikro kan hjälpa de som behöver värma mat eller dryck till familjens allra minsta. Många av våra semesterbostäder har gott om bekvämligheter som till exempel diskmaskin och tvättmaskin men det finns faktiskt boenden som till och med har en egen pool. Många boenden välkomnar dessutom familjens fyrbenta vän utan extra kostnad. Att hyra hus passar ofta mycket bra när du reser med hund i jämförelse med många andra boendealternativ. Här på vår hemsida kan du själv klicka i för att se alla boenden i det önskade området som välkomnar husdjur. 

Boka semesterbostäder hos NOVASOL

För att hyra hus i Ungern till din nästa semester är du varmt välkommen till oss på NOVASOL. Våra ungerska kollegor jobbar hårt året om för att hela tiden bredda vårt sortiment av kvalitetssäkrade semesterbostäder i landet. Som du nog förstått vid det här laget är det inte bara semesterhus vid Balatonsjön och semesterlägenheter i Budapest vi har för uthyrning i Ungern. Körös-Maros Nationalpark är ett av övriga områdena du idag kan hitta våra semesterbostäder. 

Vårt utbud vid Körös-Maros Nationalpark kan du se här på vår webbplats där du även kan boka ditt nästa boende. Om du bokar direkt hos oss så ingår också vårt Trygghetspaket automatiskt och kostnadsfritt som en extra trygghet. Läs mer om detta i våra Hyresvillkor. Så vänta inte längre utan passa på att se vårt utbud av semesterbostäder vid Körös-Maros Nationalpark redan nu och boka därefter om du hittat ett boende som passar just dig – välkommen!