search

Semesterhus och lägenhet vid Donauknäet

Norr om Budapest där Donau är format som ett S, ligger är det så kallade Donauknäet.

Både landskapsmässigt och kulturellt är Donauknäet ett av Ungerns mest attraktiva områden. Visegráders gröna kullar och Cserhát- och Börzsönybergen står i kontrast till den blåa Donau. Och du hittar även romatiska byar längsmed stranden vid Donau.

Närheten till huvudstaden Budapest, det fantastiska landskapet, den oförglömliga panoramautsikten från toppen av Pilisberget, underbara konstverk, fästningar, palats från medeltiden, små barockstäder, gallerier och museer gör denna region till något alldeles särskilt. Mysiga caféer och trevliga restauranger på båda sidor av Donau gör Budapest till en fulländad upplevelse. Upplev Donauknäet genom att hyra stugor och semesterhus.

Redan under medeltiden hade Donauknäet en stor betydelse och en stor del av området tillhörde kungen av Ungern. Många minnesmärken och andra kvarlåtenskaper från denna tid ger städerna och orterna ett speciellt historiskt och kulturellt värde.

Den populäraste staden vid Donauknäets strand är utan tvivel Szentendre, sju torn, färgglada hus, vinklade små och trånga gator ger en speciell känsla. Det härskar en medelhavskänsla i staden vid Donau. Här hittar du mängder av gallerier och museer. Mittemot staden ligger Donauön Szentendre. Betydelsen av den ortodoxa kyrkan syns i de tre bestående kyrkorna. Det finns även ett museum som behandlar detta tema.

Även staden Visegrád har en historia att berätta. Romarna använde Visegrád som legionsläger och senare under folkvandringen kom tyskar, slaver och hunner hit. Under 1400-talet levde Visegrád upp på nytt genom den ungerska kungen Matthias Corvinus. Olika sevärdheter visar på denna växelrika historia.

Hyr ett semesterhus eller en stuga vid Donauknäet och upplev Ungerns historia, kultur och mycket annat!

Välkommen att hyra ett semesterhus i Ungern hos NOVASOL!