search

Semesterhus vid Bükk bergen

Bükk, som även kallas Bükkbergen, är en bergskedja som till största delen ligger i Bükk nationalpark (Bükki Nemzeti Park på ungerska). Bükkbergen i sin tur är en del av Karpaterna som löper genom inte mindre än sju länder. Välkommen att hyra ett semesterhus vid Bükk bergen hos NOVASOL!


Semester vid Bükk

Bükkbergen har många höga punkter – faktiskt över 20 stycken som är över 900 meter. Den högsta toppen här är Istállós-kő som är den tredje högsta i Ungern efter Galyatető och tidigare nämnda Kékes. Bükkbergen är även det omtyckt bland skidåkare och här finns flera pister och liftar. 


Här har man också utforskat mängder av grottor där den mest kända i turistväg förmodligen är Badgrottan (Barlangfürdő på ungerska). Badgrottan ligger i Miskolc och har en mycket lång historia som erkänt besöksmål för bad. Steg för steg har grottan expanderats och nya pooler, avdelningar och korridorer har byggts. Idag lockar thermalbadet mängder med besökare till sina varma pooler inomhus som utomhus. 


Bükk nationalpark nära Miskolc grundades 1976 och blev då den tredje nationalparken i Ungern. Denna nationalpark vid norra Ungerns berg är också landets största och är belägen mellan Szilvásvárad och Lillafüred. Parken är inte bara känd för sina grottor utan här finns också många olika typer av fågelarter där vissa är så ovanliga att de är klassade som utrotningshotade. För den som vill uppleva spännande ungersk natur är Bükk nationalpark ett mycket bra alternativ som besöksmål. 


Ungern på dina villkor

Att hyra semesterbostad i Ungern innebär att du får en semester på egna villkor. Detta då utbudet är unikt och personligt och därför har olika typer av faciliteter. Med andra ord kan du välja den semesterbostad som passar just dig. Väl på plats kan du sedan styra semestern utefter hur just du vill ha den. Ät middag på terrassen eller gå på restaurang. Du kan ta dagen som den kommer och välja själv vad du vill göra av den. Att hyra hus eller lägenhet i Ungern gör att du kommer näramre det lokala och kan till exempel ’bli en del’ av områdena kring Bükk. Ställ gärna frågor till semesterbostadens ägare eller kontaktperson, de hjälper gärna till med att ge tips på till exempel aktiviteter i närområdet.