Upplevelser och sevärdheter i Budapest

Om du ska hyra lägenhet i Budapest kommer du ha en mängd olika upplevelser och sevärdheter att välja mellan och besöka. Här finns både historiska och kulturella sevärdheter men även ett bra shoppingutbud och nattliv. Upplev den Ungerska gastronomin med restaurangbesök eller varför inte laga er egen mat i köket till er semesterlägenhet. Inhandla de färska råvarorna i den lokala matbutiken. Glöm heller inte bort att besöka thermalbaden som är ett signum för Budapest. Om du ska hyra semesterhus i Ungern är Budapest med alla upplevelser och sevärdheter definitivt värt ett besök.

 

För dig som hyr en semesterlägenhet i Budapest genom Novasol kan vi bl.a. tipsa om:

  • Thermalbad såsom Gellért och Lukács
  • Besök Margaretaön och hyr en pedaldriven Bringó hintó
  • Annorlunda äventyr i Kõkaland Sport & Adventure Park
  • Fika på Café Gerbeaud som är ett av Europas äldsta caféer
  • Upplev det ungerska köket, till exempel på Alabárdos vid slottet
  • Se Raoul Wallenbergs cell på Andrassyboulevarden
  • Besök gågatan Váci utca

 

Varma bad i Budapest

Ett ’måste’ för dig som hyr semesterlägenhet i Budapest är att besöka något av de många thermalbaden. Budapest är, utöver för Ungern, något av en huvudstad när det kommer till spabad då du här kan välja mellan allt från turkiska och romerska bad till medicinska och party span. De varma baden rengör själen och är perfekta för rekreation så att du återvänder avkopplad från din semester i Ungern. För att nämna några bad i Budapest finns.

  • Gellért – Ett av de populäraste baden i Budapest bland turister. Badet kan dateras ända tillbaka till 1200-talet och interiören är av bland annat konstnärlig mosaik och målat glas.
  • Széchenyi – Ett av de största badkomplexen i Europa och det främsta medicinska badet i Pest. Källorna, som upptäcktes 1879, är de djupaste och varmaste (ca 75 C) i Budapest. De öppna sektionerna är lika populära under årets kallare månader.
  • Rudas – Badet som byggdes år 1550 har fortfarande turkiska inslag såsom den åttkantiga poolen och de fyra hörnpoolerna som alla har olika temperatur.

 

Aktiv semester i Budapest

En egen semesterlägenhet i Budapest förknippas med frihet. Välj själv om du vill ha en lugn och avkopplande semester eller om du vill aktivera dig. Budapest erbjuder ett rikt utbud av upplevelser och attraktioner. Hyr till exempel cyklar från någon av de många cykeluthyrarna som finns över hela staden och upptäck Budapest på två hjul. Besök Margaretaön som Budapestborna själva reser till under sommaren. I Budapest finns även lite annorlunda äventyr som lasertagdiscot Tagmasterz, luftballongsfärder hos Balloon Club och köra monster truck vid Kõkaland Sport & Adventure Park. Kort sagt behöver man aldrig ha tråkigt när man hyr lägenhet i Budapest eller ett semesterhus i närheten.