search

Boende i Siófok

En familjedestination för allas viljor

För en semester vid Balaton kan du bland annat boka boende i Siófok hos oss på NOVASOL. Balatonsjön, som är den största insjön i Centraleuropa, bjuder i söder på en 70 km lång sandstrand med grunt vatten som passar extra bra för dig som reser med små barn. 

Från Balatonaliga i öst till Balatonszentgyörgy i väst har NOVASOL ett flertal semesterhus och lägenheter att välja på längst denna strand.

Upplev Balatonsjön med ett boende i Siófok

Staden Siófok

Att hyra hus vid Balaton i Ungern är en bra idé om man är ute efter en riktigt härlig semester. Vid den östra stranden hittar man Siófok. Det är en populär stad som lockar både turister och ungrare i och med sitt fantastiska läge vid vattnet. Det är också denna närhet till vattnet som du har möjlighet att få njuta av från ditt boende i Siófok.

Staden har blivit Ungerns näst mest populära semesterdestination efter Budapest och kallas ofta för ”Balaton Capital” av lokalbefolkningen. Detta för att det är den största och mest kända staden längs med Balatonsjön. Tack vare turismen är Siófok också en av de rikaste kommunerna i Ungern. Vad som lockar mest med denna stad är ju självklart vattnet, men utöver det finns här även ett stort utbud av restauranger och ett rikt nattliv. 

Bara 13,5 km från ditt boende i Siófok hittar du den lilla staden Szántód, som också ligger sjönära. Denna stad är mest känd för de färjor som tar er till olika platser längs sjön, t.ex till den vackra konstnärsbyn Tihany. Tihany ligger på den norra sidan av sjön och från Szántód kan man se hur den vackert tornar upp sig på andra sidan.  

Båda städerna är helt klart värt ett besök om du valt att hyra hus i Siófok.

Ett boende i Siófok, Ungern

Fler sevärdheter runt Balaton

Bor du längs Balatonsjöns sydligare delar är det bara ca en timmes körväg från ert boende till somogy-provinsens huvudstad; Kaposvár. Denna stad är enligt legenden, likt Rom, grundlagd på sju kullar. Staden är även full av sevärdheter för dig som är ute efter mer kulturella upplevelser på din semester. 

Du kan till exempel se en pjäs på Gergely Csiky Teatern, bekanta dig med fadern till ungersk konst på Rippl Ronai-museet, eller besöka ruinerna från Benediktinska klostret och uppleva det äldsta monumentet i hela Kaposvár.

Alternativen är många och du finner garanterat något för dig i detta område.

En semesterbostad i Siófok med pool

Stort utbud av semesterbostäder för uthyrning i Ungern

Förutom hundratals lägenheter och semesterhus i Ungern har NOVASOL även här ett eget servicekontor. Allt för att göra er vistelse så bra som möjligt med en service i världsklass.

I och med vårt stora utbud av boende i Ungern kan vi här erbjuda något för alla viljor. Oavsett om du är ute efter en semester med enbart sol och bad eller om du är mer intresserad av landets kultur. Vi har även semesterbostäder i Siófok som har pool.

På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning sedan 1968. Vår erfarenhet gör att du kan känna dig trygg när du bokar ett boende med oss. Vi besöker dessutom alla våra boenden innan vi tar in dem i sortimentet.  

Välkommen att hyra hus eller lägenhet i Siófok i Ungern via telefon, mail eller direkt på webben.