search

Semesterhus och stugor vid Balatonsjön

Få en minnesvärd semester genom att hyra hus vid Balaton

I Transdanubien i Ungern ligger den största och varmaste insjön i Mellaneuropa, Balatonsjön. Balatonsjön kallas även Balaton eller Plattensee och är 77 km lång och på vissa ställen 14 km bred. Balatonsjön, Ungerns hav, är utan tvivel den populäraste semesterorten i Ungern. Här väntar semesterhus, stugor och lägenheter på sina gäster som kan njuta av sol och bad.

Att hyra hus vid Balatonsjön är något av ett paradis som för dem som gillar sol och bad under sommarmånaderna. Vattnet är varmt och skönt, mellan 22 och 28 °C, och dricksvattnet håller hög kvalitet. Det är speciellt bra för barn på den södra sidan, där vattnet är långgrunt. På norra sidan blir det relativt snabbt djupt. Balatonsjön är även populär bland seglare, surfare och fiskare.

I Siófok vid Balaton har NOVASOL också ett eget servicekontor för att ge en ökad service för er som hyr stugor och semesterhus här.

Hyra hus vid Balatonsjön

Balaton - en naturupplevelse för alla sinnen

Den sagolika naturen runt Balatonsjön lockar många besökare som hyr semesterhus här. Nationalparken Övre Balaton är imponerande med sitt vackra vulkanlandskap. I den gamla staden Tapolca kan man ro längs en belyst vattenväg in i en grotta. I grottorna är det ett speciellt klimat som sägs ge lindring för personer med luftvägsproblem.

På den västra sidan av Balatonsjön ligger Kis-Balaton vars sumpmark ser till att vattnet från floden Zala som rinner in i Balatonsjön, blir renat. En annan attraktion är buffelreservatet i Kápolnapuszta där avkommorna från den ursprungliga buffeln lever i en naturlig omgivning.

Naturen upptäcker man gärna till häst eller med cykel på cykelvägen som går längs sjön. För den som vill njuta av landskapet från ovan finns möjlighet att följa med på rundflygningstur med små flygplan eller med helikopter eller varför inte i luftballong. Att ha ett semesterhus som bas är en mycket god idé för att uppleva Balatonsjön och dess omgivning.

Få en härlig semester vid Balatonsjön

Avkoppling med ett semesterhus vid Balatonsjön

För vinkännare är Balatonvinerna spännande. Jordmånen, klimatet och solstrålarna som reflekteras av Balatonsjön ger de bästa förutsättningarna för eldiga och kraftiga viner. Ett besök på en vingård kan absolut rekommenderas om detta är regionen du planerar hyra hus i Ungern.

På stränderna längs Balatonsjön finns en mängd svavelhaltiga, varma källor som sedan länge besöks av bl a reumatiker. Musikälskare förtrollas av fantastiska orgelkonserter i Tihany eller av operettgalan i Siofok. Överallt i området finns ett rikt och livligt kulturliv.

Området kring Balaton är mycket mångsidigt och har verkligen något för alla att erbjuda. Har man varit här en gång, vill man gärna återvända. Ett semesterhus vid Balatonsjön är den perfekta utgångspunkten för din nästa semester i denna del av Ungern.