Allmänt om Ungern

Gästvänliga människor

Hur beskriver man vad som är typiskt ungerskt? I slutet av 700-talet vandrade hedniska stammar från Asien till Karpaterna och bosatte sig där och anpassade sig med de inhemska folkgrupperna.Genom århundradena har Ungern hämtat sin arbetskraft från grannländerna. Det har blivit en blandning av seder och kultur som än idag finns kvar i Ungern. Två positiva egenskaper som kännetecknar ungrarna är hjärtlighet och gästfrihet.

 

Smakrik historia och utmärkta viner

Vem har inte hört talas om äkta ungersk gulaschsoppa? Eller kanske ätit. Typiskt för soppan är den speciella smaken och den mörkröda färgen som den får av paprika. Det ungerska köket är mycket varierande och passa gärna på att pröva de lokala specialiteérna. Man kan snabbt konstatera att maten i Tiefebene är mycket annorlunda än i t ex norra Mittelgebirge.

Ungern är också känt för sina viner. Det finns 22 olika vindistrikt och i några områden odlas vindruvor som man inte kan hitta någon annanstans i världen. Mat och vin är en stor del av den ungerska kulturen. Flera arrangemang har mat och vin som tema. Förutom de klassiska Winzerfesterna och vinfestivalerna finns det t ex äppeldagar, lök- och paprikafestivaler och melon- och körsbärsfestivaler.

 

 

Vill du utforska Ungern? Då är du varmt välkommen att hyra ett semesterhus i Ungern hos NOVASOL!