search

Semesterhus i Ungern

Hyra hus, stugor och lägenheter i Ungern

 

Att hyra hus i Ungern för din nästa semester i Europa är en riktigt bra idé! Ungern är rikt på vacker, orörd natur. Här finns floder, sluttningar, stora sjöområden, berg med tät skog, slätter, kalkstensområden samt ett spännande djurliv. Det vimlar dessutom av hälsobringande varma källor och finns gott om kur- och thermalbad. Upplev landet och naturen på nära håll genom att hyra en semesterlägenhet eller ett semesterhus i Ungern. Ungern har en tusenårig historia, som är mycket fascinerande, då såväl landets egna traditioner som både västliga och östliga kulturella influenser har satt sina tydliga spår. Här finns minnesmärken från Romarriket, byggnader från det 150 år långa turkiska herraväldet, små medeltidskyrkor, praktfulla basilikor, borgruiner på bergstoppar och välbevarade slott. Kort sagt - lite av varje!

 

 

Semesterhus i Ungern vid Balatonsjön

Ungern har blivit ett allt mer populärt resmål bland oss svenskar och det kan man förstå när man ser allt vad landet har att upptäcka. Ett av de mest populära resmålen att hyra hus i Ungern är området kring den vackra Balatonsjön även kallad Balaton eller Plattensee. Vi på Novasol kan erbjuda ett stort utbud av semesterhus vid Balaton och vi har även ett eget servicekontor i staden Siófok som ligger precis vid sjön. Att hyra hus vid Balaton är en perfekt bas för att upptäcka regionen. Härifrån kan man ta bilen och köra längs med sjön eller varför inte låta den stå någon dag och istället hyra cyklar? Cykla runt och upplev den vackra naturen på nära håll. Ta även färjan över till halvön Tihany, en vacker konstnärsby. Dofterna och ljuden upplevs på ett helt annat sätt via cykeln i det behagliga klimatet. Besök kurorten Heviz och prova på det naturliga thermalbadet i Hevizsjön. Vattentemperaturen ligger i regel runt 33-36 grader och på vintern går den sällan ner under 25 grader. Simma bland blommande näckrosor och besök grottor. Prova på goda viner och det spännande lokala köket. Det finns med andra ord mycket att upptäcka vid Balaton när man hyr semesterhus i Ungern.

Upplev Budapest under din semester i Ungern med Novasol

Upplev huvudstaden genom att hyra lägenhet i Budapest

Huvudstaden i Ungern, Budapest, erbjuder allt från shopping till praktfulla, historiska byggnader. Att hyra lägenhet i Budapest innebär att du ges möjlighet att uppleva allt vad staden har att erbjuda. Här finns ett rikt kulturliv och mycket att se och göra. Staden är uppdelad i stadshalvorna Buda och Pest där den sistnämnda erbjuder det största kulturella utbudet medan man i Buda kan uppleva mycket historia. Att hyra lägenhet i Budapest är ett trevligt alternativ för den som söker semesterhus i Ungern.

Utforska det vackra landet Ungern genom att hyra semesterhus, stugor eller lägenhet genom NOVASOL!