Trafikinformation för Tyskland

En semesterlägenhet eller ett semesterhus i Tyskland är den perfekta utgångspunkten för alla som vill uppleva en individuell semester. Att resa med sin egen bil ger även mer friheter. Tag helt enkelt med lika mycket bagage som du önskar och på plats är man mobil och kan göra hur många utflykter man önskar. För en säker resa till Tyskland är det bra att känna till de lokala trafikreglerna.

Det viktigaste reglerna 

Högsta tillåtna hastighet inom orts: 50 km/h
Högsta tillåtna hastighet på landsväg: 100 km/h
Rekommenderad hastighet på motorväg: 130 km/h (så länge den inte är begränsad)

Ha alltid bilens registreringspapper och körkort till hands för ev. trafikkontroller. I Tyskland gäller alltid högertrafik. Enbart vänsteromkörning på motorväg 

OBS: Du ska alltid ha med varningsvästar för ev. stopp på snabb- och motorväg.

Boka ditt semesterhus i Tyskland

Vinterutrustning

Det är inte plikt att använda vinterdäck Tyskland. Däremot är man ansvarig om man orsakar en olycka med sommardäck. Snökedjor får enbart användas på särskilt skyltade vägsträckor. Vid bokning av semesterhus i bergsområden får man räkna med snöfall fram till april månad. 

Vid polissiren 

Det betyder inte man gjort något fel eller måste stanna. Polisen signalerar antigen via neon skylt eller annan skylt att du ska stanna. 

Vad ska göra vid grön pil? 

Vid rött trafikljus får man tag höger vid grön pil. Det finns två olika pilar. En grön ljuspil betyder att man har företräde. En skyltat grön pil innebär att man först får stanna och kontrollera att det inte går fotgängare eller cyklar, sedan får man köra.

Parkeringshus

I många städer råder permanent parkeringsbrist så att det kan vara svårt att hitta gratis parkeringsplatser. Manga städer använder skyltar där det anges lediga parkeringsplatser i parkeringshus. Det är bäst att parkera där. Betala vid parkeringsautomaten innan ni lämnar och sedan har ni en kvart på er att lämna parkeringshuset.

Att tanka

På de flesta bensinsationerana gäller self service. Betala sedan vid kassan i stationsbyggnaden.