Sevärdheter och aktiviteter på södra Egeiska kusten

Den södra Egeiska kusten är känd för sina historiska städer längsmed kusten. NOVASOL har ett brett utbud av semesterhus och lägenheter på södra Egeiska kusten som ger er en perfekt utgångspunkt för att utforska området! 

Borgen i Bodrum

Borgen i Bodrum härstammar från 1400-talet och grundades av Johanniterordens riddare från Rhodos. Det finns fem torn, den bästa utsikten hittar du från tornet som kallas det franska tornet. Inne i borgen i Bodrum finns även ett av världens största undervattensmuseer. Här kan du beskåda en mängd fynd från olika sjunkna skepp.

 

Oraklet Didyma i Milet

I Didim finns en av antikens bäst bevarade helgedom, Apollotemplet. Efter förstörelsen av perserna kunde Apollotemplet aldrig helt restaureras. Ändå är resterna av Apollotemplet en imponerande syn med sina pelare. Likväl finns rester kvar från tidigare Orakelplatser i form av imponerande pelare som än idag är välbevarade. Det förekommer fortfarande utgrävningar här än idag.

 

Mausoleet i Halikarnassos

Mausoleet i Halikarnassos byggdes till ära för kungen Mausolos som även har Mausolos gravkammare. Delar av anläggningen, såsom statyer, befinner sig på Brittiska museet i London idag. Under sextonhundra år bevarades mausoleet, tills en dag då en jordbävning förstörde den. Idag har mausoleet i Halikarnassos bara grunden kvar.