search

Semesterhus och lägenheter på södra Egeiska kusten

Genom att hyra ett semesterhus på södra Egeiska kusten får du en bra utgångspunkt för att utforska områdetLandskapet i Egeiska regionen är mycket spektakulärt och har en väldig charm. Sandstränder är inte så vanligt, däremot hittar du här många fina badorter med ett magiskt vatten. Än så länge har inte massturismen hittat fram till alla hörn på den södra Egeiska kusten, utan du kan hitta bukter där du är helt privat. Vattentemperaturen är lite lägre än i Medelhavet, men det är väldigt skönt att ta ett svalkande dopp när värmen blir för påtaglig.

 

Södra Egeiska kusten

Södra Egeiska kusten präglas av bergsklyftor och har många, både små och stora, bukter som lockar till bad och sol. Utanför kusten ligger ett flertal öar, varav de flesta hör till Grekland. Landskapsbilden präglas av små kullar med små byar. Utanför halvön Bodrum möts Medelhavet och Egeiska havet. I Bodum trivs alla och här finns en blandning av backpackers, yachtägare och charterturister. Vid Bodum ligger även den historiska staden Halikarnassos, som blev känd som ett av världens sju underverk under antiken genom Mausollos enastående gravtempel.

Resadiye halvön är delvis täckt av skog och det perfekta stället för alla som vill hyra en semesterlägenhet i södra Egeiska kusten och söker lugn och ro under semestern. Staden Datca och ruinerna i Knidos är båda värda ett besök.

Till södra Egeiska kusten kommer även många seglare och surfare. Bukten Gökova är känd som ett paradis för alla som utövar vattensporter. Vattnet är otroligt klart här. Vad man än önskar att göra under semestern är ett semesterhus eller en lägenhet den bästa utgångspunkten för en lyckad semester. NOVASOL har ett brett utbud av semesterhus och lägenheter på södra Egeiska kusten, så varmt välkommen att hyra en semesterbostad i Turkiet hos oss!