Sevärdheter och aktiviteter på norra Egeiska kusten

Egeiska kusten

Den norra Egeiska kusten är inte bara ett vackert landskap utan har en mängd antika skatter att utforska. Framförallt staden Troja, men även små byar som visar på variationen i de förgångna tiderna. Hos NOVASOL hittar du ett brett utbud av semesterhus och lägenheter på norra Egeiska kusten!

 

Cunda (Alibey)

Cunda (Alibey) är en underbar ö som ligger utanför staden Ayvalik. Cunda (Alibey) består av en mängd små bukter och har en fantastisk flora. Den pittoreska gamla stadsdelen bjuder in till promenader och de små restaurangerna serverar smakfulla fiskrätter. Agios Yannis Kapellets ruiner och Panaya kyrkan är intressanta utflyktsmål på Cunda (Alibey). Tips till en bra badbukt är Ortunç.

 

Troja

Staden Troja är välbekant för de flesta. Många av fynden från utgräningarna av staden Troja finns på olika museum och av staden finns nu bara några rester kvar. Troja är ändå en upplevelse och värd ett besök när du har hyrt ett semesterhus i norra Egeiska kusten.

 

Bozcaada

Bozcaada är en ö i Egeiska havet med en mängd små badbukter och vinodlingar. Huvudstaden Bozcaada har låga hus, kullerstensgränder och blommande bougainvillea. det är inte bara de turkiska invånarna som lockas till detta paradis, under sommaren femdubblas antal invånare. Du kan nå ön Bozcaada via en färja från Odun Iskelesi.

 

Välkommen att hyra semesterhus eller semesterlägenhet i norra Egeiska kusten hos NOVASOL!