search

Semesterhus och lägenheter på norra Egeiska kusten

Hos NOVASOL hittar du semesterhus och lägenheter på norra Egeiska kusten. Norra Egeiska kusten är en perfekt utgångspunkt för en semester i Turkiet. Landskapet i Egeiska regionen är mycket spektakulär och har mycket charm. Långa fina stränder är inte så vanligt, däremot hittar du här många fina badorter med ett magiskt vatten. Vattentemperaturen är lite lägre än i medelhavet. Än så länge har inte massturismen hittat fram till alla hörn i den Egeiska regionen, utan du kan hitta mysiga bukter där du är helt själv. 

 

Norra Egeiska kusten

På den norra Egeiska kusten där solen skiner och havet har en azurblå färg blåser nästan alltid en frisk vind. Dardanellerna (tidigare kallad Hellesponten) kallas sundet som förbinder Egeiska havet med Marmarasjön. Söder om Dardanellerna ligger staden Troja, som lockar besökare från hela världen.

Kap Baba är den västligaste delen på det asiatiska fastlandet i västra Turkiet. Söder om Kap Baba hittar du bukten Edremit som även kallas Olivrivieran på grund av sina olivträdsplantager. Bukten Edremit är känd för att vara en av de renaste med sin torra, syresrika luft och milda klimat.

Inlandet är även det förtjusande med sina fårahedar, fikonträd som växer överallt och stora grönsaksodlingar. Det regionala köket är en höjdpunkt här på norra Egeiska kusten. Grunden är ofta olika grönsaker, paprikapulver, vitlök och örter och självklart även färskfångad fisk.

Norra Egeiska kusten har både landskapsmässigt och kulturellt en hel del att erbjuda. Genom att hyra ett semesterhus på norra Egeiska kusten har du en perfekt utgångspunkt för att utforska området. Varmt välkommen att hyra ett semesterhus i Turkiet hos oss!