Sevärdheter och aktiviteter på mellersta Egeiska kusten

Det turkiska Egeiska är som en historiabok över den grekiska och romerska antiken. De flesta städer och byar har en mängd intressanta sevärdheter att beskåda. Nedan har vi sammanstället ett urval av sevärdheter på mellersta Egeiska kusten.

 

Ephesos/Selçuk

I Ephesos kan du vandra 3000 år bakåt i tiden. Ephesos var den romerska huvudstaden i Asien under det romerska riket. I mitten av 1900-talet började man att gräva fram resterna av staden och idag kan du beskåda den dåvarande metropolen. Särskilt imponerande är teatern med 25 000 åskådarplatser. Från den översta raden har du en fantastisk utsikt över staden. Ephesos är absolut värt ett besök!

 

Sardes

König Krösus var den siste kungen i det antika riket Lydien. Här kan du gå i spåren av Alexander den store och låta dig imponeras av Artemtemplet. Andra sevärdheter är teatern och synagogan som härstammar från 300-talet. Genom staden rinner floden Paktolos, som förde med sig guld i sanden från guldgruvor i berget Tmolos.

 

Foça

Foca är en liten fiskeby och ett populärt resemål. Den närliggande Mersinakibukten är en underbar bukt för alla de som tycker om att bada.cRedan tidigare var Foca en viktig ort. Ifrån Foca åkte sjöfarare ut i vida världen för att göra upptäckter. Regionen runt Foca är ett naturskyddsområde.

 

Välkommen att hyra ett semesterhus på mellersta Egeiska kusten hos NOVASOL!