search

Semesterhus och lägenheter på mellersta Egeiska kusten

Mellersta Egeiska kusten är en perfekt utgångspunkt för en semester i ett semesterhus eller en semesterlägenhet. Landskapet i Egeiska regionen är mycket spektakulärt och är väldigt charmigt.

Långa fina sandstränder är inte så vanligt, däremot hittar du här många fina badorter med ett azurblått vatten. Vattentemperaturen är lite lägre än i Medelhavet. Än så länge har inte massturismen hittat fram till alla hörn i den Egeiska regionen, utan du kan hitta bukter där du är helt privat. Välkommen att hyra ett semesterhus i Turkiet hos NOVASOL för att utforska mellersta Egeiska kusten. 

 

Mellersta Egeiska kusten

Den mellersta Egeiska kusten sträcker sig mot norr och söder om metropolen Izmir. Homers födelseort, som ligger vid en djup bukt och är värt ett besök. När du hyr ett semesterhus på mellersta Egeiska kusten kommer du att märka att staden präglas av gamla hus i medelhavs kolonialstil med små restauranger som lockar till smakfulla måltider.

Den antika staden Ephesos, som under romarriket var en av de största städerna i världen, lockar besökare från hela världen och låter förgångna tider bli levande igen. Här hittar du även många spår av grekerna som fortfarande är närvarande.

Menderes och Gediz, de två stora floderna sträcker sig norr och söder om Izmir och ser till att landet är bördigt. Framför Izmir ligger halvön Karaburun med sina små byar och dess alla gömda badbukter. Själva ön är fortfarande förskonad av masstursimen. Staden Karaburun ligger långt ovanför klipporna och har 2 500 invånare.

En semesterlägenhet på mellersta Egeiska kusten är en perfekt utgångspunkt för en härlig semester i Turkiet! NOVASOL har arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och idag är vi största organiserade förmedlaren av semesterbostäder i Europa. Vi har ett brett utbud av semesterhus på mellersta Egeiska kusten, så varmt välkommen att hitta ditt drömboende för semestern!