search

Semesterhus i södra Mähren

Välkommen att hyra ett semesterhus i södra Mähren hos NOVASOL. Det är inte bara folk som gillar vin och gemytlighet som dras till denna trakt. Den största delen av området består av dalar och kuperade landskap med vinodlingar. På gränsen mot Österrike reser sig mitt i slättlandet berget Palavské Vrchy, norr om Brno sträcker sig det mähriska karstberget. En del av den tjeckisk-österrikiska gränsen bildades av floden Thaya. Thayas slingrande flodfåra och de omkringliggande skogarna hör till Thayadalens nationalpark. I regionens östra del sträcker sig de vita Karpaterna.

En av de första sakerna som man förknippar med Sydmähren är vin. De pittoreska vinbergen, fantasiska vinkällare och vinskörden på höstarna - det är Sydmähren! Man skall inte heller glömma den vackra folkloren, som också hör ihop med vin.

Speciellt populärt bland besökare är området Lednice-Valtice, som står på UNESCOs världskulturarvslista. Staden Brno, regionens centrum, har en lång historia och här finns många sevärdheter och byggnadsminnen.

När du hyr ett semesterhus i södra Möhren kan du få se vackra folkdräkter, mysiga bondehus samt lyssna till karaktäristisk musik, som man kan få höra på Folklorefester i slovakiska Mähren.

Landskapet i södra Mähren bjuder på många fritidsaktiviteter, som till exempelvis vandringar, cykelturer, bad, fiske och klättring. Oavsett var man väljer att tillbringa sin semester, så är ett semesterhus alltid en idealisk utgångspunkt. Hyr ett semesterhus i Tjeckien och utforska södra Mährens alla härligheter.