search

Semesterhus i västra Böhmen

Tjeckiens västra delar vid gränsen mot Bayern och Sachsen är en region som främst är välkänt på grund av sina kurbad. Genom det stora antalet och kvaliteten på mineralkällorna besöks området av folk från hela världen. Är du intresserad av att hyra ett semesterhus i västra Böhmen har NOVASOL ett brett utbud. 

Det främsta dragplåstret bland västböhmiska kurorter är sedan länge Karlovy Vary (Karlsbad), Marianske Lazne (Marienbad) och Františkovy Lázně (Franzensbad). Kurorten Jachymov tilldrog sig också mycket uppmärksamhet - kanske främst beroende på att det där finns radioaktiva källor. Kynzvart (Königswart) och Konstantinovy Lazne (Konstantinbad) tillhör de mindre kända kurorterna i Västböhmen.

Landskapet i Västböhmen bjuder in till en härlig semesterresa. För de vintersportintresserade kan vi rekommendera att hyra ett semesterhus i västra Böhmen och besöka skidcentret i Erzgebirge, framför allt Bozi Dar, Klínovec/Keilberg (med 1.244 meter Erzgebirges högsta berg), Potucky och Pernink.

Det kan också vara både intressant och trevligt att besöka några av alla västböhmiska byggnadsminnen. I den fantastiskt fint renoverade borgen Bečov nad Teplou finns reliker från den helige Maurus. De anses ha mycket stort kulturhistoriskt värde.

Bland alla skogar som finns i stora delar av regionen är den i öst belägna Brdske lesy mest känd. Här finns också naturskyddsområdet Krivoklatsko, som är ett UNESCO-Biosphärreservat. Naturskyddsområdet Soos ligger nordöst om kurorten Frantiskovy Lazne. Här finns ett unikt kärrområde med aktiva mineralkällor. På grund av mineralsalterna finns här också en flora, som man normalt bara hittar i närheten av havet. Lera från dessa kärr användes till de första gyttjebaden på ortens kurbad.

Upptäck västra Böhmen genom att hyra ett semesterhus i Böhmen hos NOVASOL!