search

Semesterhus i södra Böhmen

Landskapet i södra Böhmen är mycket skiftande. Här passerar man små byar omgivna av dammar, ängar och granskog. När du hyr ett semesterhus i södra Böhmen kommer du att märka att det finns en idealisk blandning mellan avkoppling och kultur. 

Sydböhmen kan sägas vara en region, som bara till viss del dragits in i det moderna livet. Det brukar kallas de tusen sjöarnas land. Här finns också många konstgjorda sjöar, som gör området idealiskt för bad- och fiskeintresserade. Det populäraste området är Trebon med Tjeckiens största sjö - Rozmberk. Ett annat populärt sjöområde finns i närheten av Ceske Budejovice, Hluboka nad Vltavou, Protivín och Blatna.

Många historiska stadskärnor står under kulturskydd, som t ex städer som Ceske Budějovice, Cesky Krumlov (UNESCO-världskulturarv), Jindrichův Hradec, Trebon, Slavonice, Prachatice och Tabor. En riktig pärla i regionen är UNESCO-staden Česky Krumlov. Speciellt värdefull anses den gamla bondehus-samlingen i Holasovice vara och den har även blivit ett populärt utflyktsmål. Andra kulturskatter i Sydböhmen är slotten Hluboka nad Vltavou och Červena Lhota, borgen Zvíkov samt Klöster Vyssí Brod och Zlata Koruna.

 

Vintertid

Även vintertid är det härligt att bo i ett semesterhus i södra Böhmen. Det vita landskapet kan bjuda på många möjligheter för den som vill tillbringa en omväxlande vintersemester här. Centrum för vintersport är Böhmerwald med de två stora skidområdena Zadov och Lipno vid floden Moldau. Landskapet runt Jindrichuv Hradec är alltid populärt, men även andra delar av området kan bjuda på bra vintersportmöjligheter.

 

Det sydböhmiska köket

Folket i södra Böhmen tycker att det är viktigt att hålla på traditioner när det gäller matlagningen. Det storslagna landskapet med mängder med sjöar, skogar och ängar bidrar med de bästa regionala specialiteterna, som sedan omvandlas till härliga recept .Produkter och rätter härifrån tar sig inte bara utanför regionen utan finns i hela Tjeckien. Eller vad sägs om öl från Sydböhmen, karp från Wittingau, skinkstek med knödel och surkål, svamprätter, Liwanzen (ett slags plättar) med hallonsylt och många andra läckerheter. Genom att hyra ett semesterhus i södra Böhmen kommer du att läskas av alla godsaker. 

Södra Böhmen är en idealisk plats för en familjesemester i ett semesterhus. Här kan man kombinera sport, kultur, natur och nöje. Välkommen att hyra hus i Böhmen hos NOVASOL!