Sevärdheter i Böhmen

Kloster och slott

  • Sazava: Det f d Benediktinerklostret grundades 1032 av Furst Oldrich. Till klostrets äldsta delar hör den arkitektoniskt betydande Kapitelsaal (från 1340). På väggarna finns målningar med Mariatema från 1370-talet. Kyrkans inredning stammar från 1700-talet.
  • Trebíc: Klostret grundades år 1101 av Benediktinermunkar och byggdes om på 1500-talet till slott. Idag finns det ett museum i slottet med utställningar över mähriska Moldavite, stenar och mineraler, pipor, julkrubbor från Trebic och Folkkonst från Horacko-regionen (mellan Trebíc och Jihlava-Iglau).
  • Telc: Slottet såväl som alla hus i stadens centrum hör till de finaste bland den mähriska slottsarkitekturen från renässansen. Ännu mer intressant blir det när man tänker på att den ursprungliga inredningen har bibehållits på ett mycket bra sätt. En del är representativa exempel från inflytandet av italiensk konst.

 

Orter och evenemang

  • Zelena Hora: Denna vallfartsort ligger i närheten av Zdar nad Sazavou. Här byggdes under åren 1719 till 1722 Johann-Nepomuk-Friedhofskyrkan.
  • Pelhrimov: Internationalla Rekord går av stapeln varje år andra helgen i juni. Här träffas alla sorters människor, som alla försöker att sätta någon form av rekord. Evenemanget är populärt och drar till sig en stor publik och även media. Så passa på och var med om denna otroliga händelse!

 

Ta del av Böhmens alla sevärdheter genom att hyra ett semesterhus i Böhmen hos NOVASOL!