search

Semesterhus i Riesengebirge

Riesengebirge på gränsen mellan Polen och Tjeckien är Tjeckiens högsta berg och den högsta bergstoppen Snìzka ligger 1.603 m ö h. Området är ett av de populäraste semesterområdena i Tjeckien. Det är även ett av Tjeckiens mest besökta bergsområden, eftersom naturen här är helt fantastiskt vacker. Så varmt välkommen att hyra ett semesterhus i Riesengebirge hos NOVASOL!

1963 blev parken Krkonossky narodni park KRNAP (Nationalpark Riesengebirge) Tjeckiens första nationalpark. Parken sträcker sig över en yta på nästan 370 km². Kala bergskammar. djupa dalar, kristallklara vattenfall och bäckar - allt finns här i det tjusiga, skyddade landskapet.

Riesengebirge är ett av de mest traditionsrika turistområdena i centrala Europa. Redan vid slutet av 1800-talet var det mycket populärt med bergsklättring i Riesengebirge. Att göra kortare eller längre bergsvandringar här är än idag mycket populärt och detta mycket tack vare det stora antalet bergsstugor, där man kan rasta, t ex Luení bouda. Men det är inte bara vandringar som man ägnar sig åt i detta område. Många tycker om att plocka svamp och bär. Hyr ett semesterhus i Riesengebirge och få en härlig naturupplevelse.

För alla årstider

Om du vill hyra ett semesterhus i Riesengebirge under vinterhalvåret finns det här många snösäkra områden. De mest välkända vintersportorterna är nog Spindleruv Mlyn, Harrachov eller Janske Laznì. Men några av de mindre och lugnare vinterorterna är också väl värda ett besök, som t ex Vítkovice, Herlíkovice, Èerny dul och Mala Upa. Harrachov är bland annat känt för sin skidflygning, dvs backhoppning men i en längre backe.

Besökare, som föredrar att komma till Riesengebirge under sommaren, kan förutom att ta sig runt på markerade vandrings- och cykelleder, även ägna sig åt andra fritidsaktiviteter. Här finns t ex en modert bad och en sommar rodelbana i Spindleruv Mlyn, en stolslift, som går upp till Riesengebirges högsta topp, utflyktsmöjligheter från sportflygplatsen i Vrchlabí, en bowlingbana i Jilemnice och mycket mera.

 

Riesengebirge är helt enkelt ett riktigt paradis för semesterfirare och naturvänner, året om! Välkommen att hyra hus i Böhmen hos NOVASOL!