search

Semesterbostäder i Prag

Föredrar ni att bo i en semesterlägenhet i Prag istället för på ett hotell eller pensionat under er vistelse? Inga problem, vi har ett brett utbud av semesterbostäder i Böhmen. Den gyllene staden vid Moldau är verkligen värd att besöka. Här får ni uppleva er semester i en huvudstad fylld med evig skönhet och en härlig blandning av historia och modernitet.

Prag är en plats för internationella arrangörer av konserter med allt från klassiskt, jazz till rock. Staden saknar inte gastronomiska höjdpunkter, utan ni finner flera restauranger, caféer och barer dit också tjeckerna gärna går själva.

Naturen i Prag

Hyr du ett boende i Prag under din semester kan vi rekommendera de botaniska trädgårdarna och parkerna som är oaser där du finner lugn och ro. Besök Dovoka Sarka dalen med sina hällristningar och naturfriluftsbad eller promenera genom Lebedour- och Vrtbaträdgårdarna till borgen.

Mat och dryck i Prag

Prag erbjuder sina besökare mat från det utmärka böhmiska köket. Omtyckta förrätter är Kuttel- eller Gulaschsoppa. Till huvudrätten serveras ofta den välkända knödeln tillsammans med en saftig skink- eller nötstek samt grönsaker.

Efter den goda huvudrätten kan man beställa en av de läckra söta efterrätterna. Regionala specialiteter är exempelvis en slags pannkaka med glass eller en slags bulle med sylt. Bredvid det typiska böhmiska köket, finns det naturligtvis internationella restauranger i Prag med specialiteter som kinesiskt, italienskt, indiskt och japanskt. Pröva också det inhemska ölet (tjeckiskt Pivo) under din semester i Prag. Även framställningen av öl har en mycket lång tradition i Tjeckien, så passa på att njuta av alla godsaker under din vistelse i en semesterbostad i Prag. 

Upplev Tjeckiens huvudstad på nära håll genom att hyra någon av våra semesterbostäder i Prag genom oss!