search

Semesterhus i östra Böhmen

Precis som i alla andra regioner i Tjeckien, så har även östra Böhmen mycket att erbjuda sina besökare. Genom att hyra ett semesterhus i östra Böhmen kan du ta del av mängder med aktiviteter mitt ute i den vackra naturen med sina dalar, kullar och bergslandskap. Det är inte heller svårt att hitta utflyktsmål, som är spännande på grund av sin historia, kultur eller händelser.

Den östböhmiska floddalen har ett skönt, varmt klimat och här finns många möjligheter till bad och andra vattensporter. Adršpašské skály är ett riktigt spännande naturområde beläget i närheten av staden Teplice nad Metují. Här kan man följa med på en vandring bland alla klippformationer. Ett fantastiskt utflyktsmål för både stora och små. Höglandet Kralický Sněžník passar bäst för vandring och vintersport.

Här finns många borgar, slott och kyrkobyggnader som du kan besöka undertiden du bor i ditt semesterhus i östra Böhmen. Här kan besökaren titta på olika stilriktningar och ta till sig en del av berättelser från en svunnen tid. Bland alla sevärdheter kan nämnas den fina gotiska borgen Litice, renässansslottet Častolovice med sin hjortpark samt en grupp bergsorter Toulovcovy maštale vid Litomyšl.

Till några av de internationellt kända evenemangen hör Musikfestivalen Smetanas Litomyšl, den stora hästtävling i Pardubice och Speedwaytävling - Guldhjälmen (Zlatá přilba).

I Pardubice bakar man en speciell sorts kakor, som man absolut måste smaka på. Eller varför inte gå i några stora, kända personligheters fotspår: Matthias Bernhard Braun, Johann Wolfgang Goethe, Jan Gočár, Bedřich Smetana, Bohuslav Martinů. De har alla lämnat något efter sig i detta område.

När du hyr ett semesterhus i östra Böhmen måste du också passa på och titta på traktens hantverk och folkets traditioner. Är du och dina medresenärer på jakt efter spännande upplevelser, aktiv avkoppling och lugna stunder? Då kommer du att trivas i östra Böhmen.

Att bo i ett semesterhus eller i en semesterlägenhet är den perfekta utgångspunkten för en lyckad semester! Välkommen att hyra hus i Böhmen hos NOVASOL!