search

Semesterhus i norra Böhmen

Välkommen att hyra ett semesterhus i norra Böhmen hos NOVASOL! Detta vackra område har mycket att erbjuda och är perfekt för en härlig semesterupplevelse.

I nordvästra Böhmen ligger den intressanta regionen Ustí, på tjeckiska Ustecky kraj. På medeltiden fanns här många bosättningar vilket gör att man idag kan se många historiska platser. Till de mest kända hör den romerska Rotundan på det sägenomspunna berget Ríp, den gotiska kyrkan i Most och barockslottet Duchcov. I fästningsstaden Terezin finns minnesmonument över offren från koncentrationslägret Theresienstadt.

 

Om du hyr ett semesterhus i norra Böhmen kan vi rekommendera området Usti som har mycket att erbjuda även när det gäller naturen. Skyddade landskap som t ex nationalparken Ceske Svycarsko (Böhmiska Schweiz), landskapsskyddsområdet Labské pískovce (sandstensberg), České Stredohoií (Böhmiska mellanbergen), Luzicke hory (bergen)... Naturen här är helt enkelt enastående och otroligt omväxlande!

Sportintresserade besöker gärna kapplöpningsbanan Hippodrom och Autodrom i Most. I närheten av Decin och Boren finns fantastiska klätterområden. Området har precis som de övriga av Tjeckiens regioner bra markerade vandrings- och cykelleder. Dessutom finns det goda vintersportmöjligheter i Erzgebirge och i Lausitzerbergen.

De mest populära rekreationsområdena att hyra semesterhus i norra Böhmen ligger naturligtvis i närheten av vatten som: floden Elbe, Ohře (Eger) eller Ploucnice (Polzen), sjöarna Nechranice, Vsechlapy eller Baggersjöarna. Hit kommer såväl lokalbefolkningen som besökare.

Genom att hyra ett semesterhus i Böhmen har du en perfekt utgångspunkt för att utforska norra Böhmen!