search

Semesterhus i Böhmiska skogarna

En naturrik semesterupplevelse

Böhmiska skogarna är det största naturreservat som finns i Mellaneuropa. Detta område gränsar till Tyskland och Österrike och är 120 km långt. Området består av urskog med många pittoreska sjöar, som stammar från istiden. År 1993 gjorde man detta värdefulla område till nationalpark ( Nationalpark Šumava ). Genom att hyra hus i Böhmiska skogarna kommer du att få en naturrik semesterupplevelse!

Milslånga och unika vandringsleder går genom många byar och bl a även upp på områdets högsta berg på den tjeckiska sidan – Plechý, 1.378 m ö h. Ett semesterhus eller semesterlägenhet kommer att vara en idealisk utgångspunkt för en härlig semester.

 

Något för alla årstider

Sommartid är en av de mest populära semesterområden den konstgjorda sjön Lipno. Den är 48,7 km² stor och därmed Tjeckiens största sjö och är från juni till september ett stort paradis för alla bad- och båtvänner.

Under vintern finns här mycket att göra för den skidintresserade i de böhmiska skogarna. Runt skidområdena Železná Ruda, Špičák, Zadov, Churáňov, Nové Hutě och Kvilda finns inte bara vackra bergslandskap, utan även en mängd preparerade pister och längdåkningsspår. Bergdorf Kvilda på 1.065 m ö h är den högst belägna orten i Tjeckien.

 

Vill du utforska de Böhmiska skogarna är du varmt välkommen att hyra hus i Tjeckien hos NOVASOL!