search

Semesterhus i Tjeckien

Från naturnära stugor till semesterlägenheter i Prag

Tjeckien är för många fortfarande lite okänt när det kommer till hyra hus eller semesterlägenhet för semestern, men fler och fler öppnar sina ögon för detta vackra land. För många är landet troligen mest känt för huvudstaden Prag, men landet erbjuder så mycket mer. Både i den vackra naturen, i de många små medeltida städerna och på de stora bergstopparna. 

Över hela landet hittar du spännande sevärdheter och storslagna aktivitetsmöjligheter för såväl barn som vuxna. Dessutom är landet känt för sina billiga priser, vilket gör Tjeckien till en utmärkt plats att hyra lägenhet eller stuga - året runt. Möjligheterna är många och det är som upplagt för att uppleva landet tillsammans med nära och kära – och varför inte då med ett semesterhus i Tjecken som bas? 

Upplevelser under din semester i Tjeckien

Oavsett om du vill tillbringa din semester under sommaren eller vintern, kommer du att känna dig som hemma i ett semesterhus. Med ett helt hem som bas är det lätt att få förnyad energi tillsammans med alla nya erfarenheter som Tjeckien erbjuder. Här finns rikligt av aktiviteter för barn och vuxna bland de vackra landskapen och kulturstäderna. Landet är full av stora slott, sjöar, djupa skogar, bergskedjor samt kulturella och historiska byar och storstäder. 

Tjeckien gömmer också på historiska och otroligt välbevarade monument, där man oftast kan få en rundtur under de varmare månaderna. Det magnifika bergslandskapet inbjuder till vackra och lugna promenader, eller mountainbike-turer med lite mer fart. Landets många sjöar och floder, möjliggör både för simning och fiske. På vintern finns flera bra skidorter, där det erbjuds både längdskidåkning och alpint samt relativt billiga skidskolor. Även för en semester full av avkoppling och välbefinnande är Tjeckien idealiskt med sina många kurorter och span. 

Den största magneten är dock fortfarande den största staden och tillika huvudstaden: Prag. Här finns allt som en sortstadssemester kan erbjuda. Tjeckien har också världens största ölförbrukning och följer några gamla bryggtraditioner som bland annat skapat öl som Pilsner Urquell och Budweiser. Utflykter till dessa bryggerier är därför intressant bland många turister. 

Oavsett vilken typ av semester du letar efter, hoppas vi du uppnår det med utgångspunkt i en av våra semesterbostäder i Tjeckien. Boka ditt semesterhus i Tjeckien redan idag!

Semesterhus i Tjeckien nära natur

Landets natur

Den magnifika naturen är definitivt en upplevelse i sig. Otaliga sjöar, floder, djupa skogar och helande källor strömmar genom landet och omges av stora berg som skyddar mot den ryska vinterkylan i öst. Naturen i Tjeckien erbjuder en mängd unika sevärdheter som intresserar både barn och vuxna. Genom att hyra hus i norra Tjeckien, kan du till exempel grottvandra i Bozkovské Dolomitové jeskyně - Bozkovs dolomitgrotta - som erbjuder vandring genom mäktiga bergformationer. 

Tjeckien är hem för 12 natur- och kulturattraktioner på UNESCO:s världsarvslista. Här finns även tre nationalparker och 24 skyddade landskap med ännu fler praktfulla naturupplevelser. En av UNESCO:s sevärdheter är Český ráj, som ligger i det böhmiska paradiset nordost om Prag, och är ett unikt vandringsområde i ett enastående landskap. Här hittar du allt från barnvänliga vandringsleder till klippor för erfarna klättrare. 

De mest populära resmålen

Den största delen semesterfirare i Tjeckien söker sig till Prag, vilket inte är överraskande. Genom att hyra lägenhet i Prag, får du mycket att se och uppleva. Paradisiska Böhmen, som ligger nordost om Prag, lockar också många turister. Detta på grund av sin vackra natur och sina stora berg. Väljer du att hyra hus eller semesterlägenhet i Böhmen, kan du se fram emot natursköna omgivningar med antingen vandrings- eller ridskorna på fötterna. 

Står spa på menyn under semestern? Välj då att hyra ett semesterhus runt Karlovy Vary (Karlsbad), beläget i den västra delen av Böhmen i Karlovy Vary-regionen. Du kan också hyra stugor i Morava (Mähren), vilket bjuder in till en mångfaldig familjesemester. Oavsett var du väljer att hyra stuga, kommer du att vara omgiven av vacker natur och charmiga tjeckiska byar, liksom en mängd sevärdheter och aktiviteter.

Semesterbostäder i Prag

I Prag finns mycket att se, så en enda natt är förmodligen inte tillräckligt för att hinna med allt. Det sägs att alla som någonsin har besökt Prag inte helt kan släppa staden, och många kommer också tillbaka om och om igen. Hos oss på NOVASOL, finner du flera semesterbostäder i Prag, många av dem ligger inom bekvämt räckhåll från stadens centrum. 

Staden består av fem olika stadsdelar: Staré Mesto, Malá Strana, Nové Mesto, Josefov och Hradcany. I staden kan du bland många andra sevärdheter och attraktioner se Karlsbron, Pragborgen, den gamla rådhusplatsen, Loreta, Troja, Obecní Dúm och mycket mer. Många väljer att kombinera en semester med både vistelser i det vackra landskapet och några dagar i Prag. En minisemester i Prag är också en hit och många lägenheter erbjuder därför en kortare vistelse på 3, 4 eller 5 nätter. Om du väljer att hyra en av våra stugor i Mähren, kan du ta en tur till Brno, Tjeckien näst största stad, som också erbjuder en hel del upplevelser.

Upplev vackra Prag under din semester i Tjeckien

 

 

Vintersemester i Tjeckien

Tjeckien är ett paradis för vintersportentusiaster. Oavsett om du söker längdskidåkning eller utförsåkning, är det möjligt i Tjeckien. Du hittar också flera familjevänliga skidorter, där det finns barnvänliga backar och aktiviteter. 

I Tjeckien är det inte bara i Riesengebirge-området som massor av snö erbjuds. Här finns också bland annat Erzgebirge, Böhmerwald och Jizera-bergen - perfekta orter om du vill uppleva en vintersemester i Tjeckien. Under de senaste årtiondena har tjeckarna byggt stora skidområden med moderniserade faciliteter som nya liftar, så du kan njuta av skidåkning. 

Man kan inte riktigt jämföra skidområdena i Tjeckien med de kända skidorterna i Alperna, eftersom landet inte har tillräckligt höga berg. Därför är en skidsemester i Tjeckien bra för dig som till exempel inte behöver så många pistkilometer, exempelvis du som reser med barn. Det bästa med att åka skidor här är att du får mycket mer för pengarna. Detta eftersom Tjeckien fortfarande är ett relativt billigt land. Detta gäller även restauranger och barer runt om i landet.

Sommarsemester i Tjeckien

Tjeckien är ett grönt och frodigt land, men eftersom det är ett inland, varierar temperaturen mycket mellan sommar och vinter. På sommaren är temperaturerna oftast över 20 grader om dagen, men risken för regn är också relativt hög. Under de varma sommarmånaderna erbjuder landet särskilt en aktiv familjesemester, i till exempel bergen, eller en spännande semester i städerna. 

Den vackra naturen överväldar de flesta när man står på en bergstopp med en magnifik panoramautsikt. Dessutom har Tjeckien mycket varierade fiskemöjligheter bland de många stora sjöar, floder och mindre vatten. Fiske i Tjeckien kräver ett fisketillstånd, som kan köpas hos lokala myndigheter. Genom att hyra stuga på sommaren kan du uppleva allt vad Tjeckien har att erbjuda i form av kulturella, historiska och naturliga sevärdheter. Hyr ett semesterhus eller en semesterlägenhet i Tjeckien och få den perfekta basen för din sommarsemester.