search

Stugor på Orust

Boende för en härlig ö-semester på Sveriges västkust

Välkommen att hyra någon av våra stugor på Orust, ön som också är Sveriges fjärde största! Beroende på vem på frågar kan den även klassas som den tredje största. Du når Orust via broförbindelse söderifrån från Tjörn eller norrifrån från fastlandet. Det finns även bilfärjor samt personfärjor som trafikerar flera av orterna. Hitta stugan för din nästa semester på Orust här på vår hemsida och boka sedan ditt boende direkt online eller över telefon. 

Utsikt över boenden på Orust

Både sommar och året om

Många förknippar att hyra stuga på Västkusten med en väldigt somrig känsla men även andra årstider kan vara helt fantastiska att uppleva här. Ön har många otroligt charmiga fiskelägen, bland annat det idylliska Mollösund som bibehållit sin ursprungliga karaktär. Byns gränder och små gator slingrar sig mellan husen som man byggt och placerat i vindskydd av varandra.

Att hyra stuga på Orust innebär bland annat glittrande hav, möjlighet till bad från klipphällar, vacker och områdestypisk skärgård. Faktum är att hela Bohuslän sjuder av liv under sommaren och att hyra stuga på Orust är ett bra val för att få uppleva den svenska västkusten.

Mollösund på Orust

Öliv och fiskelägen

Till Orust hör också många mindre öar, holmar och skär. Några av dem är bebodda såsom Flatön, Gullholmen och Käringön. Fisket har varit betydelsefullt - och är fortfarande - på ön och du kan avnjuta färskfångad fisk på många av öns restauranger. Även båtbyggandet är än idag viktigt på Orust. Det finns många marinor och gästhamnar som välkomnar till besök.

Genom att hyra stuga på Orust kan du även vara aktiv. Förslag på aktiviteter är till exempel att paddla kajak, hyra en cykel för att utforska ön och uppleva naturen och samhällena på nära håll. Den lokala dialekten lever kvar och utmed kusten kantas vattnet av gamla och nya sjöbodar. Det finns även många fornlämningar, fornborgar, gånggrifter och gamla boplatser bevarade på ön.

Är du intresserad av att spela golf hittar du här en vacker golfbana med havsutsikt, från nästan alla hål. Västerhavets närhet och varma vatten gör det gynnsamt och bidrar till en lång golfsäsong.

Stugor vid havet på Orust

Stuguthyrning i Bohuslän och på Orust

Våra stugor på Orust finner du över flera platser. Som exempel, finner du flera inte långt från Henån som är centralorten på Orust. Här finns stugor med utsikt över strandängarna, eller nära havet eller fjorden, som också kan ses från vissa hus. Över hela Orust finner du våra stugor – samt även en och annan fin semesterlägenhet. Exempel på lite större orter utöver Henån och Mollösund är Svanesund och Hälleviksstrand.

Vi på NOVASOL kan erbjuda stugförmedling i Västra Götaland på en rad olika platser och vi hjälper gärna dig som söker efter stugor att hyra. Välj och vraka här på vår hemsida som ständigt uppdateras, alternativt kontakta oss så hjälper vi dig gärna vidare. Utbudet av semesterbostäder uppdateras eftersom vår egen personal året om besöker nya, potentiella boenden längs med västkusten. Detta gör alltås att alla stugor och semesterlägenheter i vårt utbud har besökts av våra egna medarbetare – en trygghet för dig som bokar. Gör en sökning redan nu för att se vårt utbud av stugor på Orust!