search

Stugor i Säffle

Upptäck den lilla staden i södra Värmland

Passa på att hyra stuga i närheten av Säffle i södra Värmland för nästa semester och upptäck alla möjligheter som detta vackra landskap erbjuder. Värmland är ett naturskönt landskap med gott om sjöar, vacker skog och mängder av möjligheter för alla åldrar. När du bor i någon av våra stugor i Värmland har du aldrig långt till aktiviteter och upplevelser för både stora och små och den lilla staden Säffle har ett överraskande stort utbud.

Hyr stuga i Säffle i Värmland

Liten stad med stora möjligheter

Säffle fick sina stadsprivilegier under 1950-talet och är en liten stad med goda möjligheter till en minnesvärd semester för dig som vill hyra stuga här. Det finns fina shoppingmöjligheter, flertalet restauranger och caféer och aktiviteter som bowling, paintball och det är nära till naturen överallt.

Att du dessutom hamnar nära Karlstad (58 km) är knappast en nackdel. Vänern ligger ett stenkast bort med ett nära till oändligt utbud av möjligheter. Andra besöksmål är Åmål (20 km) och Grums (32 km). Allt inom bekvämt avstånd. Från våra stugor i Säffle kan du uppleva de flesta av alla möjligheter Värmland kan erbjuda antingen till fots eller genom en kort bilresa bort.

Skog, sjöar och friluftsaktiviteter

Värmland har som bekant en fantastisk natur, mängder av sjöar och vandringsleder, cykelleder och kanotleder som leder längs floder och sjöar. Här erbjuds avkoppling, fiskemöjligheter och chansen att se diverse vilt. Fantastiska naturupplevelser öppnar sig för dig som vill hyra stuga i Säffle med omnejd.

Det finns även kanot- och cykeluthyrning som tillåter dig att njuta av friluftsaktiviteter och många av våra stugor i Värmland erbjuder även egna båtar. Fisket i Värmland är mycket mångsidigt och du kan pröva lyckan i både floder, tjärn och sjöar. Till och med i centrala Säffle finns goda fiskemöjligheter, genom staden flyter Byälven som är ett av Sveriges (om inte ett av Europas) bästa gösfiskevatten. Du kan verkligen uppleva fiske i världsklass genom att hyra stuga i Värmland, stor gädda och abborre men också ädelfiskar som öring, röding och insjölax bjuder på spänning och oförglömliga fiskeminnen!

Aktiviteter och sevärdheter i Säffle

I närheten till våra stugor i Säffle - och i förlängningen också Värmland - finns mängder av aktiviteter och sevärdheter att prova på och besöka. Upptäck vackra gamla kyrkor, naturreservat och museum. Du borde absolut passa på att besöka Värmlands Vikingacenter. Här kan du uppleva hur våra förfäder levde och till och med ta en tur med ett autentiskt vikingaskepp! Du som gillar historia kommer säkert att uppskatta besöket och vi vill även tipsa om vikingaleden. En sträcka på ca 80 km där det finns mängder av fornminnen från järnålder och vikingatid.

Utöver denna vikingaupplevelse finns flertalet gravhögar och även Marknadsbodarna i Nysäter. Här kan du se hur en marknadsplats kunde se ut under 1700-talet! Andra aktiviteter att besöka är exempelvis folkrace och att testa på crosskörning, samt överlevnadsträning i Svanskog Survival Center. Svanskog har för övrigt även flera andra upplevelser att erbjuda för en dagsutflykt, paintball och Westernstaden Hudson Bay är några.

Stuguthyrning i Värmland och Säffle

Att hyra stuga i Värmland passar verkligen alla åldrar och närheten till Vänern med alla dess skär och möjligheter gör att Säffle är en utmärkt destination att spendera semestern på! Här på vår hemsida kan du boka stuga i området kring Säffle – och för den delen hela kommunen – direkt online. Vill du hellre prata med någon så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst. Tillsammans har vi mångårig erfarenhet av stugförmedling och hjälper dig gärna att boka din stuga. Välkommen att kontakta oss om du skulle ha några frågor om våra stugor i Säffle.