search

Stugor i Skurup

Skånesemester på Söderslätt

Välkommen till södra Skåne och våra stugor i Skurup. Här har du möjlighet att tillbringa en semester vid havet, nära sjö, eller nära grönskande natur. Genom att hyra stuga i Skurup kommun, har du alla förutsättningar till en härlig semester nära den skånska naturen. 

Våra stugor i Skurup finner du här på hemsidan där du också kan boka ditt drömboende direkt online. Vår gästservice står också redo om du hellre vill boka din stuga direkt online, eller har några frågor kring vår stugförmedling i Skåne. Alla våra stugor och semesterlägenheter besöks av våra egna lokala medarbetare innan de tas in för uthyrning. Så har vi gjort sedan starten 1968. När du bokar direkt via oss, ingår dessutom vårt Trygghetspaket med bland annat avbeställningsskydd (se våra Hyresvillkor) i din bokning. Varmt välkommen till Skurup!

Strand vid Abbekås i Skurup kommun

When in Europe don’t miss Skurup

Sloganen från 1960-talet i rubriken används måhända inte officiellt men används ändå flitigt. Här i Skurups kommun är centralorten Skurup också den största orten sett till antal invånare. I kommunen finns också ett antal andra orter. 

Här finner du Rydsgård som ligger bekvämt beläget nära E65 om du till exempel kommer från Malmö eller Öresundsbron. I Rydsgård finns bland annat naturparken och naturstigen för dig som vill aktiveras i natur. 

I Skivarp ligger bland annat kyrkan som uppskattas ha en historia så långt tillbaka som 1100-talet. Nere vid havet finner du Abbekås. Här kan du stora runt i den mysiga hamnen, ta ett dopp i det blå från badbryggan, och helt enkelt njuta av en härliga semester vid havet. Vi har flera fina stugor i Abbekås för uthyrning

Upplev natur och omgivning

Skurup kommun ligger som sagt på Söderslätt. Ett område i Skåne som inte är absolut geografiskt definierat men inbegriper Skurups, Malmö, Vellinge, Trelleborgs och Svedala kommun. Typiskt för Söderslätt är det skånska landskapet.

Att hyra stuga i Skurup bjuder in till härliga aktiviteter i naturen. Vandra eller cykla på någon av lederna i landskapet. För kortare turer, finns till exempel Runstensrundan på 1,5 kilometer eller Usiktsleden på ungefär 4,5 kilometer. 

Sevärdheter finns det gott om i Skurup där till exempel många fina, äldre kyrkor går att besöka. Se även Svaneholms slott och dess museum. Slottets början är från 1530-talet och besökare kan besöka det under utvalda delar av året. 

Boka boende i Skurup för din semester

Att hyra stuga i södra Skåne är populärt och årligen kommer många besökare hit för att uppleva såväl hav som inland och attraktioner av olika slag. Om du vill boka en stuga eller semesterlägenhet för semestern, till exempel i Skurup, är du välkommen till oss på NOVASOL. Genom vår funktion för filtrering, kan du välja ut de önskemål som är viktiga för just dig och ditt resesällskap. Kanske är det så att ni reser med hund? Då har vi flera semesterbostäder som tillåter husdjur. Eller är det viktigt att ni bor nära sjö eller hav? Klicka då i önskat maxavstånd till vatten. Genom att sedan välja önskad reseperiod, visas alla lediga stugor och lägenheter som du kan boka. Smidigt och enkelt. Vi hoppas du kommer hitta ditt nästa boende för din semester i Skåne, i vårt utbud av stugor i Skurup.