Stugor på södra Öland

Avkopplande semester på paradisön

Södra Öland erbjuder härliga förutsättningar för en skön semester på ön. Hos NOVASOL, kan du hyra stuga på södra Öland i flera olika områden och orter. Gör en sökning för att se hela vårt utbud av privatägda, kvalitetssäkrade stugor på södra Öland och boka sedan din favorit direkt här på vår hemsida. Du är givetvis även välkommen att kontakta oss om du undrar över något eller vill ha hjälp med att boka.

Ta en semester i en stuga på södra Öland

Mycket att uppleva

Med någon av våra stugor på södra Öland bor du i ett vackert landskap som också innehåller omtyckta besöksmål under vistelse. Orter på södra Öland inkluderar bland annat Mörbylånga, Färjestaden, Degerhamn och Algutsrum.

Här bor du också med säkerhet nära Stora Alvaret vars yta motsvarar ungefär 43 000 fotbollsplaner. Den trädlösa, breda slätten är ett av de flera alvar på Öland men samtidigt kanske det mest kända. Andra exempel på alvar på Öland är Alböke, Slottsalvaret och Mensalvaret. Södra Öland har överlag en mycket speciell natur som i sig är en upplevelse när du väljer att hyra stuga här.

Fågelskådaren bör inte lämna Öland utan att ha besökt Ottenby fågelstation på Ölands södra udde. Det rika fågellivet har gjort att det här har bedrivits forskning ända sedan 1940-talet. Många ovanliga arter har skådats här genom åren. I närheten här finns också den 41 meter höga fyren Långe Jan.

Fyren Långe Jan vid Ottenby på södra Öland

Världsarvet södra Öland

Det är svårt att prata om södra Öland utan att nämna UNESCO och dess världsarvslista. Södra Ölands odlingslandskap blev upptaget på UNESCOs lista över världsarv med anledning av att landskapet här på många sätt är unikt och skiljer sig från så många andra platser i världen.

Marken här har brukats sedan stenåldern och människans samspel med naturen under årtusendens lopp här resulterat i hur landskapet är idag. Idag kan du promenera i landskapet i vetskap om att du går i ett världsarv.

Södra Ölands odlingslandskap blev upptaget på listan år 2000 och omfattar uppskattningsvis 56 000 hektar.

Stuga vid havet i Stora Frö på södra Öland

Semester som du vill

Vill du hyra stuga på södra Öland med hund? Eller är ni ett semestrande par? Kanske ett större sällskap där flera familjer semestrar tillsammans? Tack vare vårt stora utbud av stugor på Öland kan du i stor mån skräddarsy din semester efter hur just du vill ha den. Om det är just med hund så kan vi passa på att alla stugor på södra Öland som välkomnar husdjur, gör det också kostnadsfritt (max 2 stycken).

Utöver vilka som ska med så kan du även välja sökkriterier utefter vad du önskar av själva semesterbostaden. Kanske ska den ligga nära vatten eller ha ett specifikt antal sovrum. Du kan även välja bland en rad andra alternativ som till exempel bastu, tvättmaskin och till och med pool.

En stuga att hyra på södra Öland

Stugor att hyra på södra Öland

Här på NOVASOL kan du hyra stuga på Öland i såväl de södra som de norra delarna. Vår egen personal har besökt alla stugor på södra Öland innan de lagts ut för uthyrning. Till alla bokningar ingår dessutom vårt Trygghetspaket utan extra kostnad. Detta och mycket mer gör att du tryggt kan boka din favorit här hos oss i vårt utbud av stugor på södra Öland.