search

Stugor i Knäred

Semester i Halland med fantastiska naturupplevelser

Välkommen att hyra stuga i Knäred för din nästa semester i Halland. Här bjuds du som besökare på härliga naturupplevelser av olika slag, samtidigt som du kan ta del av både aktiviteter och historiska sevärdheter. 

För att hyra stuga i Knäred till nästa semester, är du välkommen att se utbudet hos oss på NOVASOL. Samtliga lediga stugor och semesterlägenheter i Knäred, finns tillgänliga här på vår hemsida. Du bokar tryggt i vetskap om att våra egna medarbetare har besökt alla stugor först, samt att vårt Trygghetspaket med avbeställningsskydd (se Hyresvillkor) alltid ingår i din bokning. Använd gärna vår funktion för filtrering för att hitta just din favorit i vårt utbud av stugor i Halland – välkommen!

Njut av naturupplevelser med en stuga i Knäred

Området och besöksmål

Knäred ligger i Laholms kommun i Halland. Orten är belägen i de sydöstra delarna av länet och landskapet. Orten med dess omgivning bjuder på flera historiska sevärdheter av olika karaktär. På grund av att Kalmarkriget avslutades med Freden i Knäred, finns här Sjöaredsstenen att beskåda. Besök även kyrkoruinen som daterats till 1200-talet. I Knäred finns dagligvarubutik, affärer med lokala hantverk och ett mindre utbud av restauranger och caféer. Lyckas du pricka in semestern och vara på plats på Knäredsdagen så får du uppleva en riktig härlig folkfest med gott om arrangemang och aktiviteter.

Knäreds läge gör att du också kan ta utflykter till såväl Småland som Skåne under din Hallandsemester. Som exempel, har du till småländska Markaryd cirka 20 kilometer, medan du når skånska Skånes-Fagerhult på ungefär 25 kilometer. Närmaste större stad är dock Laholm som ligger 21 kilometer från Knäred. Vill du ta dig till havet, är det inte mer än 25 kilometer. Med andra ord har du god möjligheter till lata semesterdagar vid havet, trots att du bor i gröna omgivningar vid å och sjö.

Semesterupplevelser i naturen

Den naturintresserade kommer uppskatta en semester i Knäred. Här finns en rad olika aktiviteter och sevärdheter i naturen med allt från utsiktsplatser till naturreservat. Strax norr om orten finner du Flammafallet. Ett trappstegsformat fall i Krokån. Ett annat fall finner du vid Kvarnen i form av Kvarnfallet. Naturområdet vid Hjörneredssjöarna är också uppskattat av naturinitresserade. Ta dig upp till Spirhall i Hjörnered, områdets högsta punkt, där du kan njuta av en vacker utsikt över området. Överlag har du sällan långt till vatten från våra stugor i Knäred. Detta då ån Lagan går genom samhället.

Andra besöksmål är naturreservaten. Bara för att nämna några finner du här Västralt, Mästocka Ljunghed och Blåalt. Den som vill ut på vandring, har flera leder att välja mellan. Hallandsleden går till exempel i området kring Knäred och du finner även olika leder runt Hjörnered.

Fiskeområden finns det gott om året runt i områdets sjöar, åar eller Sunnedammen. Köp fiskekort i någon av affärerna i stan och prova sedan fiskelyckan omgiven av vackert landskap. Vill du uppleva området på annat sätt kan du hyra en kanot eller cykel.

Boka boende i Knäred för semestern

Vill du hyra stuga i Halland för din nästa semester, är du välkommen till oss på NOVASOL. Sedan 1968 har vi arbetat med stuguthyrning och kan idag erbjuda ett brett utbud av kvalitetssäkrade stugor för uthyrning. Med kvalitetssäkrad, menar vi bland annat att vi har besökt varje stuga i Knäred innan den tagits in i sortimentet. Detta så att du som bokar vet att informationen som står på objektpresentationen stämmer. Skulle en ändring ske efter det att vår lokala medarbetare varit på besök så meddelar husägaren oss varpå vi uppdaterar informationen. 

Du kan boka stugor i Knäred direkt här på vår hemsida. Självklart är du också välkommen att ringa till oss om du har frågor eller önskar hjälp med att boka. Vi svarar gärna på frågor kring vår stugförmedling och hjälper dig med glädje att hitta din favorit i vårt utbud av stugor i Knäred.