search

Stugor vid Fegen

Upplev härlig natur genom att hyra stuga vid sjön eller i orten

Vill du ha en fantastisk naturupplevelse är du välkommen att boka någon av våra stugor vid Fegen. Fegen är en sjö i Halland som erbjuder stora möjligheter till varierade och underbara äventyr i naturen!

Fegen är också en ort som ligger vid sjön. Just Fegensjön erbjuder fantastiska fiskemöjligheter och ett mycket rikt djurliv. Att hyra stuga här är ett utmärkt sätt att på egna villkor utnyttja alla möjligheter som finns i området.

Stugor att hyra nära Fegen

Fiske och fågelskådning

Förutom ett mycket varierande fiske erbjuder Fegen även ett rikt fågelliv som kan bjuda på fiskgjuse, storskrake och drillsnäppa, men även många andra arter. I sjön finner du ett stort antal fiskarter och därmed ett varierat fiske som kan ge drömfångster. Här kan du fiska efter stora gösar, abborrar och gäddor som med lite tur kan ge oförglömliga stunder.

Även sällsynta arter som bäcköring och bäckröding har satts ut i sjön. Den utrotningshotade vårlekande siklöjan som bara finns i 4 sjöar i världen finns i Fegen. Hos oss på NOVASOL kan du hyra stuga vid sjön som är lite extra anpassad för fiske och båt ingår i många av stugorna. Mycket viktigt är dock att du kontrollerar vilka regler som gäller för fiske under den period du valt att hyra stuga vid Fegen. Regler för fiske i Sverige är olika beroende på period och fiskevatten.

Dessutom bjuder hela området på mycket goda paddel- och cykelrutter som leder mitt in i mångfalden tyst och enkelt från en av våra stugor vid Fegen.

Området har en lång och spännande kulturhistoria som återspeglas i vackra torp och bygdegårdar som bör besökas. Även Klockaregården med sina unika, mycket välbevarade bonadsmålningar av Sven Erlandsson är väl värt ett besök.

Fiskemöjligheter med en stuga vid Fegen

Låt hunden följa med!

Självklart ska även våra fyrbenta vänner få följa med på semestern. Flera av våra stugor vid Fegen har husdjur tillåtet. Detta innebär att din hund får följa med – utan extra kostnad. 

Alla semesterbostäder hos oss på NOVASOL som välkomnar husdjur tar inget extra betalt för detta så länge maxantalet hålls. Många tillåter även fler husdjur men kontakta oss då först så gör vi en förfrågan.

Du når våra stugor vid Fegen som välkomnar hund enkelt tack vare vår sökfunktion. Klicka i att du reser med husdjur så visas enbart boenden som välkomnar din hund. Smidigt och gör det lättare för dig att hitta det boende som passar just er.

Låt hunden följa med till stugan

Stuguthyrning vid sjön Fegen

Vi har flera stugor vid Fegen med omnejd där vi kan erbjuda boende precis vid sjön och även avskilda lägen i skog och mark. Genom att hyra stuga i området kan du njuta av naturen från din alldeles egna lilla tillfälliga bostad. Vi på NOVASOL har lång erfarenhet av stuguthyrning och kan erbjuda varierande boenden i stugor i Halland. Du kan också hyra stuga i övriga Sverige och stora delar av Europa genom oss.

Du bokar tryggt i vetskap att vår egen personal har besökt varje boende innan uthyrningen börjar. Välkommen till NOVASOL och våra stugor vid Fegen!