Attraktioner på Gran Canaria

Sevärdheter och aktiviteter på Gran Canaria

Det finns gott om sevärdheter på Gran Canaria! Hyr du semesterhus på Gran Canaria får du gott om tid att utforska öns stränder, öknen vid Maspalomas, katedralen, Columbus-museet och alla aktiviteter.

Gran Canaria är en av öarna i den spanska ö-gruppen Kanarieöarna som ligger strax utanför Västsahara. Ön har en lång historia och har varit hem för många olika folkslag som alla har satt sin speciella prägel på Gran Canaria. Ön är också känd för sin fascinerande natur med ökenlandskap, udda klippformationer och grönskande skogar.

Upplev Gran Canaria genom att hyra hus på Kanarieöarna

En av alla sevärdheter på Gran Canaria är Museo Canario som är beläget i Las Palmas. Här kan du beskåda den förhistoriska kulturen genom en omfattande samling av arkeologiska och etnografiska föremål, exempelvis cirka 2 000 kranium. Andra sevärdheter är Columbus-museet, 1500-talskatedralen i Las Palmas och den imponerande borgen Castillo de la Luz som i dag innefattar sjöfartsmuseet.

Med 236 kilometer kust är öns stränder självklara attraktioner på Gran Canaria. På öns södra del finns bland annat den barnvänliga stranden San Agustin, den lugna stranden Amadores och den populära stranden Puerto Rico. I norr kan du koppla av på den omtyckta stranden Las Canteras vid huvudorten Las Palmas. Andra attraktioner på Gran Canaria är öknen vid Maspalomas och den fascinerande klippformationen Roque Nublo som ser ut att höra hemma på månen.

Tröttnar du på strandliv kan du prova någon av alla aktiviteter på Gran Canaria. Havet lockar till vindsurfing, kitesurfing, dykning, vattenskidor, parasailing eller kanske en Jet Ski-tur. På Gran Canaria kan du även följa med en båt ut för att fiska eller se delfiner. Men det finns även gott om aktiviteter på Gran Canaria för de som tycker om att hålla sig på land. Här kan du spela golf, vandra, klättra eller cykla.

Ett enkelt sätt att boka semesterhus på Gran Canaria

Vill du uppleva Maspalomas öken, katedralen eller alla härliga stränder, kan du hyra hus i Spanien online eller via Novasols kundtjänst. Novasol har förmedlat semesterhus på Gran Canaria sedan mitten på 00-talet och har många härliga hus och lägenheter i vårt sortiment.