Semesterhus i Betancuria med omnejd

Gör ett besök till Betancuria på Fuerteventura

När du vill åka på semester på Fuerteventura kan vi kanske få tipsa om att hyra hus i Betancuria, den forna huvudstaden och en av de äldsta städerna på ön. Bland våra semesterhus i Betancuria hittar du enklare stugor och även lyxiga villor med alla bekvämligheter, och för dig som vill bo riktigt centralt har vi även lägenheter av olika standard.

Stad med historia

Den anrika staden Betancuria grundades av den franske erövraren Jean de Bethencourt som även har gett staden dess namn. Sedan staden grundades 1405 har den länge varit huvudstad för Fuerteventura och dess centrala läge långt ifrån vattnet hjälpte att skydda den från pirater. Ändå brändes staden ner 1593 och det dröjde länge tills den helt återställts. Med tiden flyttade människorna dessutom ifrån Betancuria då den odlingsbara marken var begränsad och slutligen gavs huvudstadstiteln vidare. Numera är staden ett populärt semestermål och att hyra hus i Betancuria är ett fantastiskt sätt att spendera semestern.

Idag kan du som bor i ett semesterhus i Betancuria fortfarande beundra de gamla byggnaderna och i detta semesterparadis tillbringar du en fantastisk semester med familjen eller vännerna. Längs huvudgatan hittar du museet Casa Museo Arquebiologico, där många kulturella skatter finns att beskåda.

För dig som är intresserad av hantverk är ett semesterhus i Betancuria helt rätt sätt att spendera semestern. På Centro Insular de Artesania dokumenterar och bevarar man traditionellt handverk och konst och på 'Casa Santa Maria' kan du titta på när artisterna skapar konst och hantverk och du kan även köpa de vackra verken.

Boka ditt semesterhus på Fuerteventura här

Här på vår hemsida kan du enkelt hyra hus i Betancuria och i vårt stora utbud av semesterhus på Fuerteventura kan alla hitta sitt drömboende. Hos oss hittar du många olika semesterbostäder i Betancuria och vi har en noggrann kvalitetskontroll för att kunna garantera dig trygghet när du vill hyra hus på Fuerteventura. Du kan söka och boka ditt semesterhus i Betancuria direkt på vår hemsida men du är naturligtvis välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar.

Välkommen till Novasol när du vill hyra hus i Betancuria!