Barnens Spanien

Semester med barn på svenskarnas favoritdestination

Att Spanien är det mest populära resmålet bland oss svenskar är lätt att förstå.

Vädret, maten, stränderna, naturen, kulturen… listan kan göras lång med alla anledningar till varför det är så populärt att semestra i Spanien. Det är också därför populärt att resa hit med barn och det har också gjort att Spanien ofta är anpassat för familjer. Vill du hyra hus i Spanien för nästa barnsemester, är du välkommen att boka ditt boende hos oss på NOVASOL.

Barnens bästa boende

Vi är naturligtvis partiska i frågan men att hyra hus för semestern är väldigt populärt bland just barnfamiljer. Anledningarna till varför är naturligtvis många och individuella men här är några av de förklaringar vi har fått från våra gäster:

Och kanske har ni valt ett av våra semesterhus i Spanien med egen pool? Utan att komma med någon revolutionerande upptäckt här: barn älskar det!

Att ha en egen pool utan att behöva trängas eller ta hänsyn till andra är en lyx som ett semesterhus kan ge. I Spanien har de flesta av våra hus och semesterlägenheter tillgång till pool. Många med egen pool, och andra där man delar med andra semesterbostäder. Vilken pooltyp det är och när poolen är tillgänglig, står beskrivet på respektive objektpresentation.

Semester med barn i Spanien

Resa till Spanien

En anledning till att många väljer att hyra hus i Spanien med barn är för att det är lättillgängligt jämfört med många andra destinationer med varmt klimat.

Från många platser här hemma, går det direktflyg vilket gör att flygtiden ofta inte är längre än 3-4 timmar (beroende på var man ankommer). Till självklara platser som Mallorca är flyg naturligtvis det givna transportalternativet men det går även direktflyg om du till exempel valt att hyra hus i Alicante eller nära Barcelona. Även med byte går det många gånger att komma undan med tids- och prisvärda alternativ på grund av resmålets popularitet.

Det är däremot inte ovanligt att familjer tar en bilsemester till Spanien. Ta ett par stopp på vägen i till exempel Frankrike och Tyskland för att sedan ankomma till semesterhuset utan att flygtider satt käppar i hjulet för planeringen. Bra flygförbindelser är med andra ord inte avgörande för att hyra hus i Spanien med barn.

Mallorca med barn

Tidigare nämnda Mallorca är överlag mycket anpassat för barnfamiljer på grund av de stora mängderna turister som vallfärdas till ön. Fördelen med att hyra hus på Mallorca är att ni får en mer genuin upplevelse av ön. Med andra ord är det Mallorca ni upplever med ett privatägt semesterhus, ofta inte lika exploaterat som där hotellen är. Detta utan att ni går miste om alla fördelar som gjort ön till att bli så omtyckt. Snarare tvärtom. Kanske väljer ni att hyra hus eller lägenhet i närheten av Alcudia? Då kan ni ta er till den långa stranden här som är barnvänlig.

Boka din barnsemester hos NOVASOL

Hos oss på NOVASOL, kan du boka ditt boende i Spanien direkt här på vår hemsida eller genom att ringa till vår svenska kundservice. Vi har egna medarbetare i Spanien som besöker alla semesterbostäder innan de tas in i vårt utbud och till alla bokningar som görs direkt hos oss, ingår vårt Trygghetspaket utan extra kostnad. I det så ingår bland annat ett avbeställningsskydd för plötslig sjukdom eller arbetslöshet.

Sedan 1968 har vi arbetat med uthyrning av semesterbostäder och kan idag erbjuda cirka 2 000 boenden över hela Spanien. Du söker och bokar direkt online eller så kan du beställa vår katalog om du hellre vill bläddra dig fram till ditt hus. Här på hemsidan, är det dock lättare att hitta den semesterbostad som passar just dig och din familj eftersom du kan välja de kriterier du önskar. Du kan också välja din reseperiod vilket gör att du får ett resultat på lediga semesterbostäder som matchar dina önskemål. Ska du hyra boende i Spanien med barn, väljer du helt enkelt hur många vuxna och hur många barn som ska med, så visas de stugor, hus och lägenheter som har tillräckligt med sovplatser för er alla.

Vi hälsar dig och dina barn välkomna till NOVASOL för att hyra hus i Spanien!