search

Semesterhus i Zilina

Slovakiensemester med god mat, härlig natur och gott om aktiviteter

I den nordvästra delen av Slovakien hittar du den spännande semesterdestinationen Zilina som lockar med upplevelser för hela familjen. Regionen Zilina är uppkallad efter staden med samma namn. Med en semesterbostad i Zilina stad har du ungefär två timmar till den slovakiska huvudstaden Bratislava, som har allt en modern europeisk stad kan erbjuda. I regionen Zilina kommer du att kunna uppleva vacker natur i form av dalen Vah och tre stora floder som slingrar sig genom landskapet: Vah, Kysuca och Rajcanka.

På en tur genom Zilinas spännande natur kommer du också att kunna uppleva ett vackert bergslandskap där stora frodiga skogar och små, mysiga byar välkomnar dig. Zilina som semesterregion är perfekt för familjen som vill uppleva den slovakiska naturen på landet eller ha en riktigt aktiv semester med vandring, mountainbike-turer, klättring och mycket mer. Är du på jakt efter att hyra en semesterbostad med närhet till vacker natur och spännande städer, kan ett semesterhus i Zilina vara ett utmärkt alternativ för din semester i Slovakien.

Naturnära med en semesterbostad i Zilina

Som nämnts är NOVASOLs semesterbostäder i Zilina ofta belägna mycket nära naturen vilket gör att du enkelt kan njuta av upplevelser och aktiviteter i naturen på din semester. Slovakien är känt för sina många vandringsleder och cykelvägar. Faktum är att en av världens mest populära cyklister, Peter Sagan, började sin cykelkarriär på en mountainbike i Zilina som är hans hemstad. Du kommer alltid att enkelt kunna upptäcka naturen på en av de många lederna eller sök upp en guide som kan visa dig runt. 

En av de mest populära vandringslederna är Zilina-Budatin. Längs vägen kommer du att kunna nå flera utkikspunkter och turen avslutas vid den gamla borgen vid Budatin. Det här är en tur som alla kan gå. Om du uppskattar nationalparker kommer Zilina inte att göra dig besviken. Här kan du besöka den berömda parken Mala Fatra där det också finns gott om möjligheter att promenera i de små bergen. På vägen genom parken stöter du på gamla byar där den slovakiska kulturen blomstrar.

Aktiviteter och attraktioner

Både i staden och regionen Zilina kommer det att finnas gott om roliga upplevelser och spänande sevärdheter. Besöker du staden, kommer Zilina med sina många attraktioner inte att göra dig besviken. Här kan du besöka torget Marianske namestie där du kan uppleva vackra medeltida byggnader där stadens ’bättre’ borgarskap en gång levde, liksom information om stadens spännande historia.

Är du på semester i Zilina med bil kan du köra till borgen Lietava, som ligger ungefär 15 minuters bilresa utanför staden Zilina. Slottet är idag en ruin, men fram till 1500-talet användes slottet som ett militärt huvudkontor. Under semestern i Zilina borde du också besöka treenighetskatedralen och det gamla rådhuset vilka båda är vackra byggnader som vittnar om stadens storhetstid.

Relax och matupplevelser

Hyr du någon av våra stugor i Slovakien kommer du att kunna uppleva god öl, speciella viner, god mat och massor av gästfrihet. Ofta älskar lokalbefolkningen att berätta om landet och få besök av turister. Under din semester i Slovakien är ett bra tips att besöka något av de välkända wellnesscenter, termalbad och värmekällor som är utspridda runt om i regionen Zilina. Det betyder också att en semester i Slovakien är passande för mer än bara familjesemestrar – det finns också många par som väljer att hyra hus i Slovakien. Några av de bästa restaurangerna finns i staden Zilina. En rekommendation är att testa restaurangen Vulcano, en italienskinspirerad restaurang som serverar medelhavsmat. Du kan också gå till baren Beervana. En välkänd ölbar med ett stort ölutbud där du kan smaka på ett brett utbud av såväl lokala som internationella öl.

Boka boende i Zilina idag

Hos NOVASOL kan du hyra hus i Slovakien på flera platser, däribland Zilina. För att se vårt utbud av lediga semesterbostäder i regionen kan du söka samt boka ditt boende direkt här på vår hemsida. Om du har några frågor kirng vår stuguthyrning eller någon specifik semesterbostad är du varmt välkommen att kontakta oss. Självklart hjälper vi även dig om du skulle vilja ha hjälpa med att boka. På NOVASOl hälsar vi dig välkommen till oss för att hyra semesterhus i Zilina.