search

Semesterhus i Trnava

Semester i västra Slovakien med närhet till huvudstaden

Välkommen att hyra hus i regionen Trnava i Slovakien. Denna destination erbjuder bland annat staden med samma namn, massor av vacker natur och en mängd upplevelser för hela familjen. Trnava stad ligger cirka 50 kilometer nordost om huvudstaden Bratislava, längs den brummande floden Trnavka där det finns gott om möjligheter att simma eller fiska. Upptäck den historiska staden Trnava med sitt välbevarade centrum och stadsmur. 

Trnava är allmänt känt som "Lilla Rom". Ett smeknamn som har kommit till följd av de många katolska kyrkorna som finns i staden. Om du vill hyra hus eller semesterlägenhet för en semester på ett billigt men samtidigt vackert resmål? Då kan ett semesterhus i Trnava passa utmärkt för dig och din familj.

Upptäck Trnava i Slovakien

Sevärdheter och attraktioner i Trnava

Om du har hyrt ett semesterhus i Trnava kommer du närmast inte att kunna undvika att besöka de många attraktioner och sevärdheterna som staden Trnava döljer. Som tidigare nämnt är stadens centrum ett turistmål. Här du till exempel se stora och välbevarade gotiska byggnader som kyrkorna St. Nicholas och St. Helena vilka båda byggdes på medeltiden. 

Medan på semester i Trnava, bör du heller inte missa att ta en promenad längsmed eller på den gamla stadsmuren, byggd under det 13:e århundradet som skydd mot fiender. I Trnava kan du också se det vackra stadstornet, vilket ger en vacker panoramautsikt över staden och den omgivande landsbygden. 

Liksom alla större städer i Europa kommer du under en semester i Trnava ha goda möjligheter att besöka intressanta restauranger med lokal mat. Eller varför inte sitta ned på ett trevligt gatucafé och njuta av atmosfären på något av de många vackra torgen eller ta en shoppingrunda på stadens gågata? Här hittar du en mängd butiker med allt från designerkläder till lokala specialiteter.

Upplevelse i naturen från stugan i Trnava

En semesterbostad i Slovakien erbjuder nästan alltid närhet till vacker natur. Perfekt för semesterfirare som gillar att ha en mer aktiv semester i naturen. I Trnava finns det goda möjligheter att gå på de flera markerade lederna som finns i nationalparker, i bergen eller längs de många floderna som finns i regionen. Det är också möjligt att köra mountainbike, prova forsränning eller klättra på de många branta bergen. 

Med ett semesterhus i Trnava har du också en bas om du planerar besöka det stora skyddade naturområdet Malé Karpaty som ingår i en större bergskedja. Här finner du vackra dalar, klippformationer och inte minst många av Trnavas grottor. Vi rekommenderar starkt att du tar med en rutinerad och kunnig guide på en sådan tur! Den mest populära grottan är Driny som ligger nära slottet Smolenicky zámok. I grottan kan du se droppsten och kan med guide ta dig på 450 meter in i grottan.

Mer natur- och matupplevelser

Ett annat tips under en semester i Trnava-regionen är att besöka det låglänta sumpområdet Záhorie. Här kan du uppleva stora tallskogar där ett stort antal vilda svampar växer. Området är rikt på flora och fauna, vilket lätt kan ses om man är i närheten av floden Morava. Här kan du simma i floden, titta på de många insekterna, sommarfåglarna och ödlorna, plocka svamp eller bara lägga dig på en filt och njuta av en lunch i det fria. Slovakien är bland många känt för sina öl och viner. På din resa genom landet är det därför ett tips att söka upp en lokal vingård och delta i en vinprovning. 

Hyr semesterbostad i Trnava och Slovakien

Vill du ha en spännande semester i Slovakien, fylld med erfarenheter för hela familjen? Då kan du boka ditt nästa semesterhus i Trnava hos oss på NOVASOL. Sedan 1968 har vi arbetat med stugförmedling och idag kan vi erbjuda ett stort och personligt utbud över stora delar av Europa. I utbudet finns även semesterhus i Slovakien och däribland Trnava. Du kan boka ditt boende direkt här på vår hemsida eller genom att ringa till oss. Vi hjälper dig gärna med de frågor du har kring våra semesterbostäder i Trnava