search

Semesterhus i Trencin

Besök staden och regionen med samma namn i Slovakien

Längtar du efter en semester i natursköna omgivningar, med berg som granne och med massor av upplevelser för hela familjen? Då kan ett semesterhus i Trencin vara ett alternativ för dig. Nära den tjeckiska gränsen, cirka 120 km norr om huvudstaden Bratislava, hittar du den vackra staden Trencin. Här kan besökare se fram emot unika attraktioner och sevärdheter som ibland går hela vägen tillbaka till det 2:a århundradet när romerska soldater höll till i staden. 

Trencin är unik på så sätt att staden är rik på historiska byggnader och monument, men samtidigt har inrymt moderna arkitektur. Omkring staden är naturen idealisk för en aktiv semester för hela familjen. Trencin är huvudstaden i regionen med samma namn vilken är belägen i det nordvästra delarna av Slovakien. 

Semesterupplevelser i staden Trencin

Det finns gott om aktiviteter och attraktioner att ta del av när du väljer att hyra hus eller semesterlägenhet i Trencin. Staden är hem för några av Slovakiens mest kända sevärdheter. Ett måste att se under en sightseeing i Trencin är slottet som har samma namn som staden och regionen. Trencin är nämligen ett gammalt medeltida slott som utgör en viktig del av stadsbilden. 

En av Slovakiens mest populära sevärdheter är de romerska inskriptionerna som romerska soldater lämnade år 179 efter en kamp mot tyska stammar. Inskriptionen kan ses på hotellet Elizabeth. Efter att ha sett de romerska inskriptionerna kan du gå vidare och beundra gamla stan, som är vacker och välbevarad. I detta distrikt hittar du Trencins vackra stadstorn. Här kan du ta hissen eller trappan upp till toppen och njuta av en 360-graders panoramautsikt över Trencin. Härifrån kan du se slottet, gamla stan och naturen i bakgrunden. Om du vill vara kulturell under din semester i Trencin kan du besöka det moderna konstgalleriet Galeria Bazovskeho där nya lokala konstnärer ställer ut regelbundet.

Aktiviteter i naturen

Om du vill ha naturupplevelser när du hyr semesterhus i Trencin finns det också bra möjligheter till detta. Trencin ligger lågt i Vahdalen, där floden Vah slingrar sig vackert genom landskapet. I floden har du möjlighet att simma, fiska, segla och på vissa ställen kan du testa på adrenalinpumpande rafting. Väljer du att hyra hus i Slovakien i just regionen Trencin kan du också få se många naturliga klippformationer. Besök den mest kända, Maninska Gorge, där du kan upptäcka det vackra landskapet, klättra och vandra.

Är du på en familjesemester med mindre barn kan du göra ett besök till den stora skogslekplatsen i Brezina. Här kan man spendera flera roliga timmar genom att bland annat svänga i träden och leka på den stora lekplatsen. Slovakien och i synnerhet Trencin är hem till ett stort antal bergsgrottor. Här nämns grottan Opatovska som ett tips och det är inte obligatoriskt med en guide för att utforska den 38 meter djupa grottan.

Tips när du hyr semesterhus i Trencin

Med ett semesterhus i Trencin är det upplagt för att ta en tur genom natur-/landskapsparken Breziny. Här kan du gå på en längre vandring i naturen där du på vägen passerar förbi en gammal kyrkruin, ett gammalt munkkloster och beskåda det mindre berget Inovec. När du bor i en semesterbostad i Trencin kan du ta en tur förbi de två stora torgen i staden, som ligger i förlängningen av gågatan. Här hittar du en livlig café- och utomhusmiljö där du kan njuta av en kopp kaffe eller lokal öl.

Boka boende

Vill du uppleva denna del av Slovakien är du välkommen att boka någon av våra semesterbostäder i Trencin. Här på vår webbplats kan du se det kompletta utbudet av semesterhus, stugor och lägenheter samt boka din favorit direkt online. Alla våra semesterhus och stugor i Slovakien har besökts av vår egen lokala personal innan de tagits in i sortimentet, bland annat i syfte att säkerställa att informationen på objektpresentationen är korrekt.

På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och är glada över att kunna erbjuda ett stort och varierat utbud över stora delar av Europa. Däribland Slovakien och Trencin. När du bokar din semesterbostad direkt hos oss så ingår dessutom vårt trygghetpaket automatiskt i din bokning. Detta kan du läsa mer om i detalj i våra hyresvillkor. Välkommen till NOVASOL och våra semesterhus i Trencin, Slovakien!