Semesterhus i mellersta Slovakien

Som alla områden i Slovakien är också den mellersta delen avgränsad av berg. I detta fall genom stora och lilla Tatra, nedre Tatra samt de slovakiska Erzegebirge. Här finns pittoreska små byar och städer som ger en inblick i historia, kultur och vardagen i Slovakien.

Mellanslovakien är störst till ytan, men den mest glest befolkade regionen. Här finns sedan århundraden en tradition med gruvdrift. Under medeltiden präglades Mittslovakien av guld och silver. Det uppfördes gruvanläggningar och några städer i umgivningen blev härigenom rika. Ob Banska Stiavnica, Kremnica och Banska Bystrica stoltserar än i dag med stora kyrkor och vackra patriciervillor. Dessa städer kan man lära känna på vandringsturer eller på cykel. Cykel- och vandringsvägarna är mycket bra utbyggda.

På vintern är det förstås vintersport som lockar turister till Mellanslovakien. Framför allt är det området kring Donovaly vid Nedre Tatra som byggts enligt internationell standard .

Naturligtvis behöver man inte bara koppla av på sin semester. Ofta vill man också lära sig något om landet och dess befolkning. Följ gärna med på en guidad tur eller besök något av de många museerna som kan visa landets historia.

Överallt i Mellanslovakien finns något att upptäcka och uppleva. Ett semesterhus i Slovakien från NOVASOL är alltid den bästa utgångspunkten för en lyckad semester.