Semester i semesterhus i västra Slovakien

På gränsen till Österrike, Ungern och Tjeckien bjuder västra Slovakien in till upptäckt av de små Karpaterna med sina vackra berg och vinodlingar på sluttningarna . Bekanta dig med de kungliga städerna i området och njut av ett besök i Bratislava.

När man besöker ett land vill man säkert också lära känna dess huvudstad. Detta gäller speciellt för Bratislava som ligger endast ett stenkast från Wien och Budapest. Den ungersk-österrikiska atmosfären kan man också känna i Bratislava när man strosar kring på de smala gatorna i gamla stan och njuter av en kopp kaffe på ett av de många kaffehusen.

I Bratislava, som idag är en modern och internationell stad finns många sevärdheter. Förutom palats och kyrkor t ex Donaubron och det 220 meter höga TV-tornet som är Slovakiens högsta byggnad. För den som gillar att shoppa finns det goda möjligheter i denna stad.

Genom Västra Slovakien går de små Karpaterna. I städer och och små byar finns här en vinodlingstradition. Är du vinälskare så rekommenderas en resa längs vinvägen som utgår från vincentrum i Devon till Horne Oresany. Varje ort som du passerar på vägen har sitt eget vin. Prova gärna vinet tillsammans med mat från trakten.

För den som vill vara aktiv på sin semester finns perfekta förutsättningar. På sommaren kan man vandra eller cykla genom ek- och bokskogar eller ta sig ett bad i de många sjöarna. På vintern finns goda möjligheter till längdskidåkning.

Hyr ett semesterhus i Slovakien hos NOVASOL så kan du alltid vara flexibel och utforma ditt eget unika semesterprogram.