search

Semesterhus i Presov

Semester med spännande natur och historia i nordöstra Slovakien

Presov är en region i nordöstra Slovakien som gränsar till de höga Tatrabergen i nordväst, Polen i nordöst och regionen Kosice i söder. Med en semesterbostad i Presov-regionen kan du bland annat uppleva historiska medeltida städer och vackra naturupplevelser i regionens varierade landskap. Du kan spendera en semester i ett semesterhus i Presov under alla tider på året. Under sommaren kan man njuta av floder och sjöar för bad och fiske och under vintern lockar Tatrabergen där NOVASOL också hyr ut mysiga stugor som är perfekta för en skidsemester i Slovakien för hela familjen. Om du vill hyra stuga i Slovakien och söker en naturvacker region där det finns upplevelser för hela familjen, bör en semesterbostad i Presov definitivt övervägas. Du finner det tillgängliga utbudet här på vår hemsida.

Upplevelser i staden Presov

Regionens huvudstad Presov erbjuder trevliga stadsupplevelser under din semester i Slovakien. Presov är den tredje största staden i Slovakien och har bland annat en spännande historia samtidigt som staden idag är ett multikulturellt centrum. Stadens befolkning präglas av såväl slovaker som ukrainare och polacker. Från en semesterbostad i Presov kan du uppleva stadens många kulturattraktioner och göra dagsturer till de omgivande medeltida städerna och naturattraktionerna. 

I Presov stad hittar du gott om härliga restauranger, kaféer och barer där du kan koppla av efter en lång dag fylld med nya semesterupplevelser. Många av stadens kulturella attraktioner är koncentrerade till stadens historiska centrum. Platsen i mitten domineras av kyrkan St. Nicholas från det 14:e århundradet med sitt gotiska torn. Platsen är omgiven av vackra byggnader från den slovakiska renässansen och palats - den mest värdefulla är kanske Rákózci-palatset – vilka rymmer många museum om t.ex. vin, saltgruvor och judendom, liksom stadens historiska händelser. I staden hittar du också många fina shoppinggator och parker där du kan sitta och njuta av vädret innan du återvänder till ditt semesterhus i Presov-regionen. Inte långt ifrån staden finns intressanta grottor, det berömda Andy Warhol-museet och vackra naturattraktioner i regionens nationalparker och naturreservat.

Aktiv semester i den vackra naturen

Regionens landskap domineras av en bergig terräng. Den högsta punkten i Slovakien finns faktiskt i Presov på toppen Gerlachov, över 2600 m.ö.h. Stora floder flyter genom regionen och ger liv och utrymme till de omgivande städerna som har vuxit fram genom åren. Många populära spa- och kurorter finns också i regionen på grund av det mineralhaltiga vattnet som kännetecknar områdets underjord. Efter en händelserik semesterdag finns det inget bättre än att koppla av i ett naturligt spa.

Ett antal nationalparker har upprättats i regionen, såsom Tatra Nationalpark, Poloniny Nationalpark och Pieniny Nationalpark, för att skydda och bevara områdets enastående natur- och djurliv. På sommaren är bergslandskapet perfekt för lugna promenader och mountainbiking. Längre ner i dalen kan du bland annat spela golf eller paddla kajak och kanot i floderna och sjöarna. Under vintern reser många på semester till både de Höga och Låga Tatrabergen. Runt omkring det vackra naturlandskapet kan du från ditt semesterhus i Presov också besöka stora slott och borgar som berättar om regionens tidigare förhållanden och förtrollande historia.

Hyr semesterbostad i historiska Presov

Regionen ger en inblick i Slovakiens nästan äventyrliga historia vilket märks i städerna, naturen och de många slott och borgar som finns i området. Den viktigaste borgen av dem alla är nog Spis som också är den största slottsruinen i Centraleuropa. Borgen byggdes under det 12:e århundradet och stod som ett viktigt politiskt, ekonomiskt och kulturellt centrum för den här delen av regionen (som då tillhörde Ungern). En resa hit kan enkelt kombineras med en lunch i den historiska byn Spisská Kapitula. 

Vill du uppleva en semester i Presov kan du hyra semesterhus i Slovakien hos oss på NOVASOL. Hos oss finner du kvalitetssäkrade – dvs besökta – semesterbostäder i såväl Presov som övriga Slovakien. Samtliga semesterhus, stugor och lägenheter som är lediga kan du finna här på vår hemsida. Här kan du också boka ditt nästa boende i Presov för semestern direkt online men det går självklart även bra att ringa till oss så hjälper vi dig gärna. På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och är glada över att även kunna erbjuda ett utbud för dig som vill hyra semesterhus i Presov.