search

Semesterhus i Nitra

Hyr boende för en semester i Slovakien nära härlig natur

Välkommen att hyra stuga i den slovakiska regionen Nitra hos NOVASOL. Till Nitra kommer besökaren för att njuta av Slovakiens naturupplevelser, utforska städer som Nitra stad eller bara njuta av en avkopplande semester i en stuga i Slovakien. Närheten till Bratislava gör att det även finns möjligheter att upptäcka huvudstaden under en dagsutflykt. 

Nitra är en av Slovakiens åtta autonoma regioner vilka kallas för “kraj”. På slovakiska heter regionen Nitriansky kraj och är uppdelad i sju distrikt. Vårt tillgängliga utbud av stugor och semesterlägenheter i Nitra presenteras här på vår hemsida. Om semesterbostaden är ledig, kan du boka den direkt här online eller genom att kontakta vår kundservice. 

Nitra i Nitra vid Nitra

Är det en förvillande rubrik? I regionen Nitra ligger nämligen staden med samma namn. Staden Nitra ligger i sin tur vid floden Nitra vilket gör att du kan stöta på namnet rätt frekvent under din semester här. Staden Nitra är regionens huvudsäte och med ett semesterhus i regionen bör du göra ett besök till staden som med sina cirka 80 000 invånare är den femte största i Slovakien. 

Nitra är rikt på både kulturella och historiska sevärdheter och dess historia går så långt tillbaka som det 5:e århundradet. Med en semesterlägenhet eller ett semesterhus i Nitra kommer du att vara omgiven av roliga och spännande sevärdheter för hela familjen. Några av de mest populära att se i Nitra är gamla stan som är mycket välbevarad. På toppen av gamla stan hittar du slottet Nitra, på slovakiska Nitriansky Hrad, som erbjuder vacker utsikt över staden. Ta en guidad tur eller utforska gamla stan själv. Valet är ditt. 

Under din semester i Nitra bör du inte missa att se kyrkan St Michael som ligger ungefär 10 minuter utanför staden i natursköna omgivningar. Om du är på semester med barn kan du också att ta en tur till Nitras vackra botaniska trädgård som är relativt känd inom landets gränser. Liksom andra europeiska städer erbjuder Nitra en livlig café- och restaurangmiljö där du kan sitta och njuta av läckra lokala specialiteter i form av mat, öl och vin som semesterfirare. Nitra har också en shoppinggata för den som vill shoppa under semestern.

Omgiven av vacker natur

Slovakien är ett mycket vackert land att resa till och därmed också att hyra hus eller semesterlägenhet i. Nästan oavsett vart du vänder blicken kommer antingen stora skogar, brusande floder, unika bergsformationer, droppgrottor, gröna kullar eller snöiga bergstoppar att vara vackert belägna vid horisonten. Detta faktum betyder också att det är ganska populärt att ha en aktiv semester i Nitra, där vandring, cykling, forsränning, ridning, klättring och kanotpaddling är avgörande. Hyr du ett semesterhus i Nitra har du allt som oftast mycket nära naturupplevelser och stora nationalparker. Till exempel kan du ta en tur till parken Duchonka eller Topolcany.

Tips till din semester i regionen

Staden Nitra ligger vid foten av det stora berget Zobor. Därför kan vi tipsa om att ta en tur uppför Zobor för att njuta av den vackra utsikten över Nitra-regionen och staden. Detta är en mycket populär vandringstur och på väg från staden Nitra upp mot toppen så passerar du små värdshus där du kan prova lokala viner eller smaka lokal mat. Om du vill ha en något annorlunda och billig semesterdestination i Europa, kan ett semesterhus i Slovakien i exempelvis Nitra vara något för dig. 

Boka semesterbostad i Nitra för semestern

Att hyra stuga är ett bra sätt att semestra om du vill komma nära resmålet och dess lokala kultur. Med ett privatägt semesterhus så har ju varje ägare satt sin egen prägel och det finns en anledning till att han eller hon har köpt eller byggt det just där det är. Alla våra semesterbostäder i Nitra har besökts av vår egen lokala personal innan det görs bokningsbart här på vår hemsida. Detta för att kontrollera att alla uppgifter om semesterbostaden stämmer så att det du bokar, det får du. Du kan se vårt lediga och bokningsbara sortiment av semesterhus, stugor och lägenheter i Nitra genom att göra en sökning på din önskade reseperiod här på hemsidan. Boka sedan ditt nästa boende i Nitra direkt online eller genom att kontakta vår kundservice.