search

Semesterhus i Kosice

En fascinerande blandning av det traditionella och moderna

Kosice är en region i östra Slovakien och är hem till den regionala huvudstaden med samma namn som är den näst största staden i Slovakien. Med ett semesterhus i Kosice kan du att besöka intressanta medeltida städer med spännande sevärdheter och attraktioner men också upptäcka regionens många naturreservat och nationalparker. Många reser till regionen på sommaren och hösten då naturen verkligen visar sig från sin bästa sida och de kulturella evenemangen är många. Om du vill spendera en semester med en semesterbostad i Slovakien som bas, bör du definitivt överväga att hyra hus eller semesterlägenhet i denna trevliga och händelserika region.

Semesterupplevelser i Kosice stad

Regionhuvudstaden Kosice ligger vid floden Hornád och har en lång och spännande historia. På grund av stadens strategiska läge mellan Östersjön och Balkan. I århundraden har staden varit regionens viktigaste stad och ett naturligt centrum för handel, utbildning och kultur. Idag är staden dynamisk och livlig och kan enkelt utforskas från ditt semesterhus i Kosice-regionen. Staden erbjuder många attraktioner och ett spännande kulturliv med ett antal museer och teatrar. 

Stadens historiska centrum är hem för de flesta av stadens monument och sevärdheter. Det centrala torget Hlavné námestie anses med rätta som en av de vackraste platserna i Slovakien. Platsen är omgiven av flera historiska byggnader och monument. Här ligger bland annat den gotiska katedralen St. Elisabeth som är den största i Slovakien. Runt omkring katedralen står ett tillhörande stadstorn och kapellet St. Michael, som tillsammans utgör ett närmast unikt gotiskt monument. Mellan katedralen och teatern ligger det livfulla torget som är fullt med mysiga kaféer och ofta har levande musik. 

Om du är i behov av en lugn stund under din semester i Kosice kan du ta dig till en av stadens många parker, till exempel den underbara botaniska trädgården, där det finns gott om plats för avkopplande promenader. Glöm inte heller att besöka stadens zoologiska trädgård som är den största i landet och den tredje största i Europa.

Semesterhus i natursköna omgivningar

När du hyr en semesterbostad i Kosice kan du utforska regionens varierande och naturliga skönhet. Här finns allt från medelstora bergslandskap till det slovakiska låglandet där några delar är under havetnivån. I regionen Kosice kan du också besöka två nationalparker - Slovak Paradise Park och Slovak Karst National Park. Flera andra nationalparker gränsar till regionen och är lättillgängliga från flera av våra semesterbostäder i Kosice. 

Landskapet är frodigt och inbjuder dig till vackra promenader i terrängen. Regionen är också rik på dolda grottor där flera har faktiskt blivit upptagna på UNESCOs världsarvslista. Här ligger Dobsinska, den förtrollande aragonitiska Ochtinská, Jasovska-grottan med sin barska historia och den mineralrika Domicagrottan. Alla dessa grottor är öppna för allmänheten och har varit på UNESCOs världsarvslista i flera år. Upptäck de fascinerande stenformationerna och lär dig mer om grottornas tidigare funktioner och historia. Landskapet är också rikt på mineralrika vatten och du hittar flera kurorter under din semester i Kosice. Geysern i Herlany från 1870 är ett exempel på strävan efter mineralrikt vatten, där man idag kan se vattenskottet skjuta upp till hela 20 meter i luften.

Unik semester i Kosice

Sedan Kosice valdes till Europas kulturhuvudstad 2013, har staden blivit mer självsäker och den kulturella scenen blomstrar som aldrig tidigare. Moderna barer, stadsrundturer och nya moderna restauranger ger staden en livlig atmosfär. Men många folktraditioner har samtidigt också bevarats genom åren. Såväl i arkitektur som genom sång och dans eller traditionell konst och hantverk. 

Slovakiens nationalrätt är fortfarande en hit hos de flesta - bryndzové halusky med bacon - och moderna variationer av rätten ger nya smakupplevelser. Blandningen av det traditionella och det moderna och ’hippa’ kommer att imponera på de flesta besökare till Kosice. Allt tillsammans skapar en grund för härliga semesterminnen att ta med hem från din semester. 

Att hyra stuga i Slovakien är ett utmärkt sätt att komma nära destinationen. Har du gjort valet att Kosice blir ditt nästa resmål, är du välkommen att boka ditt boende hos oss på NOVASOL. Boka ditt semesterhus i Kosice hos oss på NOVASOL och se fram emot en härlig semester i Slovakien!