search

Semesterbostäder i Bratislava

Upplev regionen under din semester i sydvästra Slovakien

På den slovakiska sidan av gränslandet mellan Österrike, Ungern och Tjeckien hittar du Bratislava. En spännande, men ofta förbisedd pärla, när det gäller semester i Europa. En semesterbostad i Bratislava innebär möjligheter till lite av varje. Här kommer du att kunna uppleva en kombination av modernitet och historia. Under en färd genom Bratislava kan du se museer, Gamla stan, Bratislava slott eller ta en båttur runt i floden Donau, som tar dig hela vägen till Österrikes huvudstad Wien. 

Bratislava stad har en mängd parker och grönområden, ofta lite förhöjda, vilket gör att det finns gott om möjligheter att promenera eller cykla runt och uppleva Bratislava. Hyr någon av våra semesterbostäder i Slovakien – antingen i regionen Bratislava eller i närheten av – och besök huvudstaden. Boka ditt nästa semesterhus eller semesterlägenhet redan idag!

Stadsliv och sevärdheter i Bratislava

Den historiska Österrike-Ungerska atmosfären kommer nära inpå en när man strosar genom de smala gatorna i den välbevarade gamla stan i Bratislava. Gamla stan - som på slovakiska heter Hlavné Námestie – är stadens historiska och kulturella centralpunkt. Spenderar du din sommarsemester i ett semesterhus i Slovakien, och då i närheten av Bratislava, kommer du att kunna uppleva festivaler, marknader och mysiga kaféer där man kan sitta ner och njuta av en kopp kaffe eller en lokal öl. 

Väljer du att hyra hus i denna del av Slovakien så erbjuds mycket mer än bara den gamla staden. Förutom barockpalats och kyrkor från Maria Theresias tid, liksom det berömda slottet, är Bratislava idag också en modern stad med attraktioner såsom Donaubron. Bron har med sitt TV-torn blivit en av stadens kännetecken och är med sina 220 meter Slovakiens högsta byggnad. 

Förutom sightseeing kommer du också att kunna shoppa på i synnerhet Bratislavas gågata där du hittar allt från designerbutiker till specialaffärer med lokala delikatesser. Andra saker som är värda att se i Bratislava är Den Blåa Kyrkan, St. Martins katedral eller Apponyi palatset.

Upplev vacker natur

Regionen kring Bratislava har mycket mer att erbjuda sina semesterfirare än den vackra huvudstaden. Bratislavas natur är många gånger unik jämfört med resten av Slovakien. Genom Bratislava-regionen sträcker sig ett skyddat naturområde: de Små Karpaterna. Har du hyrt en semesterlägenhet eller ett semesterhus i, eller i närheten av, regionen Bratislava är det ett bra tips att besöka just detta vackra naturområde. Här kan du bland annat vandra eller prova mer utmanande aktiviteter som till exempel mountainbike. 

När du tar dig runt i landskapet kommer du att stöta på flera små, mysiga byar som tar dig nära slovakisk kultur. Här kan du finna gamla vingårdar och ölbryggerier och komma tätt inpå den fantastiska kulturen. I både små och lite större byar i regionen Bratislava upprätthålls många av de stolta vinodlingstraditionerna vilket innebär att du ofta kan se sluttande vingårdar som slingrar sig längs klippsidor och nästan påminner om Toscana. Med en semesterbostad som bas kan du också besöka Botaniska trädgården, Zoo och/eller parken Koliba som har massor av fina vandringsleder.

Tips, tricks och gastronomi i Bratislava

Som tidigare nämnt kan du uppleva vingårdar och smaka på lokala viner när du reser runt i Bratislava. Om du uppskattar goda viner, kan du följa vinvägen genom De Små Karpaterna, från vinodlingens centrum i Devon till Horne Oresany. Varje plats du passerar längs denna rutt kan erbjuda sina egna vinspecialiteter som du kan avsmaka tillsammans med specialiteter från det lokala köket. 

Slovakien har också många bra öl. Testa till exempel Stupavar Porter. Vill du äta ute istället för i ditt semesterhus så har både staden och regionen Bratislava också gott om bra restauranger. Ta till exempel vägen förbi Modrá Hviezda och prova deras specialitet: kanin i rödvinssås. Du kan också besöka den berömda restaurangen Mondieu och njuta av utsökta desserter som pannkaka, glass och hemlagade makroner.

Boka boende i Slovakien

Hos NOVASOL finner du ett bra utbud av semesterbostäder i Slovakien. I utbudet finns både semesterlägenheter och fristående semesterhus och stugor. Alla semesterbostäder är på sitt sätt unika med olika standard och faciliteter. Det de har gemensamt är att vår egen personal har besökt varje boende innan det har tagits in i sortimentet. Detta för att säkerställa att den beskrivning som ges av varje semesterbostad överensstämmer med verkligheten. 

Till alla bokningar som görs direkt hos NOVASOL – oavsett om det är i Slovakien, Bratislava eller någon annanstans i världen – ingår vårt Trygghetspaket automatiskt. Detta kan du läsa mer om i våra hyresvillkor. På NOVASOL hälsar vi dig som vill uppleva Bratislava varmt välkommen att boka ditt boende bland våra semesterbostäder.