search

Semesterhus i Banská Bystrica

Genuin semester i södra Slovakien

Välkommen till regionen Banská Bystrica i Slovakiens södra delar. I Banská Bystrica kan du hyra semesterhus för en genuin och personlig semester. I regionen ligger huvudorten med samma namn och som kännetecknas av dess tyska rötter och den omfattande gruvindustrin. Staden Banská Bystrica är vackert belägen i dalen längs Hronfloden, gränsande till Låga Tatrabergen. 

En semesterbostad i Banská Bystrica kommer att erbjuda lite av varje. Här finns något att se, prova och uppleva oavsett om du är på parsemester eller på semester med barn. Naturen kring Banská Bystrica gör regionen lämplig för en aktiv semester där grottor, berg och vandringsleder kan utforskas året runt. De många sevärdheterna som slott, kyrkor, fästningar och herrgårdar gör staden Banska Brystrica till ett mycket populärt resmål både sommar och vinter. Drömmer du om en semester i Slovakien, det vackra och ibland något förbisedda semesterlandet, kan ett semesterhus i Banská Bystrica vara något för dig!

Inifrån ett semesterhus i Banska Bystrica

Utforska det historiska Banská Bystrica

På din semester i Banská Bystrica borde du utforska staden och dess många attraktioner. Den mest populära turistattraktionen är stadens gamla torg Námestie Slovenského národného povstania som fått sitt namn efter ett uppror 1944. Här kan du se fantastiska byggnader, som rymmer några av Slovakiens mest prestigefyllda adresser. På torget finns gott om möjligheter att sitta ner på ett mysigt café och njuta av en lunch eller en kopp kaffe. 

Banská Bystricas centrum kryllar barockinspirerade spiror, gula klocktorn och kyrkor, byggt i gotisk stil som tillsammans  skapar ett vackert samspel viket gör staden sevärd. Liksom i många andra slovakiska städer hittar du en gammal fästning eller slott i mitten, vilket även är fallet i Banská Bystrica. Hyr du ett semesterhus i Banská Bystrica regionen borde du också besöka det slovakiska självständighetsmuseet, som i sig står som en arkitektonisk pärla. Muséet är nämligen format som en ufo. 

Om du blir shoppingsugen under din semester i Banská kan du ta en promenad genom stadens långa gågata som sjuder av butiker som säljer allt från modern designervaror till lokala delikatesser. Du kan också gå en promenad i det moderna köpcentrumet Europa, som bland annat har en biograf. Om du kör en bit utanför staden kan du se stora grå betongblock, som vittnar om historien från det gamla Sovjetunionen.

Aktiv semester i naturen

Om du söker en aktiv semester, är det en bra idé att hyra hus eller semesterlägenhet i Banská Bystrica nära den fantastiska nationalparken Vel'ka Fatra. Här kan du uppleva berg, lummiga skogar och massor av Slovakiens flora och fauna. Här hittar du inte mindre än tre städer - Martin, Ruzomberok och Turcianska Teplice. Från dessa utgår flera vandringsleder som lämpar sig för olika nivåer. På vintern är det också möjligt att åka skidor i skidresorten Donovaly Malinne

Hyr du någon av alla semesterbostäder i Slovakien har du ofta inte allt för långt till vackra grottor – en del av den slovakiska naturen som landet är känt för. Flera vilka går djupt under jorden och i olika formationer. En av de mest populära grottorna att besöka under en semester i Banská Bystrica är Harmanecka Jaskyna – även kallad den vita grottan. Denna grotta ligger i den tidigare nämnda nationalparken och här kan du ta en tur 1020 meter in i grottan. Turen tar ungefär en timme och kan göras utan guide. Om du älskar att uppleva den vackra naturen på din semester kan ta till Badinsky prales som bland annat är känd som en av de äldsta skogarna i Slovakien.

Boka boende i Banská Bystrica

Hyr du ett semesterhus i Slovakien har du en bättre möjlgihet att komma nära den lokala kulturen jämfört med många andra boendeformer. I Banská Bystrica, till exempel, kan du ta del av lokala gastornomiska specialiter. Antingen tillagar du dem själv i din semesterbostad, eller så avnjuter du dem ute. I staden finns många mysiga kaféer på torget. Här hittar du också restaurangen Klubnovna, inspirerad av det klassiska slovakiska köket. Här kan du prova en kycklinggryta med paprika och avnjuta den med en utsökt lokal öl. 

Vill du boka boende i Banská Bystrica är du välkommen att se vårt utbud av semesterbostäder här online. Här kan du också boka ditt nästa semesterhus  - eller för den delen semesterlägenhet. Välj de kriterier för boendet som just du vill ha så visas alla lediga semesterbostäder som matchar. Har du frågor kring ett specifikt semesterhus i Banská Bystrica eller vill ha hjälpa med att boka, är du välkommen att kontakta oss på NOVASOL.