search

Semesterhus i Slovakien

Välkommen till NOVASOL för att hyra hus eller stuga i Slovakien

Slovakien är ett mångfaldigt land. Här hittar du fascinerande natur, bad i kristallklara sjöar och i varma källor och inte minst massor av platser där historien lämnat sina spår. Slovakien är också ett land där folkkonsten är levande och utvecklas hela tiden. Slovakien består i norr och i mitten av bergen Höga Tatra och Nedre Tatra, Lilla och Stora Fatra och de slovakiska Erzgebirge.

Speciellt i Tatra ger Slovakien ett alpint intryck. I söder sträcker sig landet till de ungerska Tiefebene. De största floderna i Slovakien är Donau, Theiss, Waag, March och Gran. Den högsta toppen är Gerlachovský Štít i Höga Tatra med 2655 m ö h. Upplev Slovakien själv genom att hyra stugor eller semesterhus hos NOVASOL.

Upplev Slovakien med ett semesterhus

Vacker natur nära ditt semesterhus

Slovakien är en mångsidig destination som kan erbjuda allt från orörd natur kryddad med kristallklara sjöar till otaliga platser där historien tydligt har satt sina spår. Det sägs också att oavsett var du gräver ett hål i marken, finns det bubblande varma källor under jorden. Detta har lagt grunden för otaliga spa och källbad i Slovakien såsom Dudince, Piešťany, Rajecké Teplice, Bardejov, Sliač och Trencianske Teplice. Spabad och rekreation är något du finner i närheten på närmast alla platser du kan hyra hus eller semesterlägenhet. Testa att hyra semesterhus i centrala Slovakien som till exempel regionerna Zilina och Banska Bystrica där du kan besöka många termiska bad. 

Slovakien är också mycket bergigt och många floder strömmar genom landet. Slovakien har sju nationalparker och är hem till Europas största karstområde, Slovenský kras, med ett antal droppstenshålor varav ett tillhör de fyra områden i Slovakien som finns med på UNESCOs världsarvslista. Sommaren är torrt med temperaturer runt 25 grader och vintern kan vara mycket kallt med massor av snö, speciellt i de höga bergen, vilket gör Slovakien ett utmärkt resmål för en vintersemester.

Sjö vid nationalpark i Slovakien

Semester i Slovakien under vintern

Det är kanske inte alla som tänker på Slovakien som ett resmål för en vintersemester men där är det dags att tänka om. Landet erbjuder cirka 90 skidområden och är ett både bra och billigt resmål för en skidsemester. De flesta skidområden är relativt små men du finner också ett antal större skidorter med moderna liftsystem och gott om möjligheter för varierad alpin skidåkning. 

Det finns särskilt ett skidområde i Slovakien som sticker ut. Om du är på vintersemester i en av våra stugor i Slovakien är Jasna ett uppenbart semestermål där snön ligger från början av november till maj. Detta är ett toppmodernt skidområde med alpin utförsåkning, offpist och ett antal andra aktiviteter i området. Flera av vilka som är mycket barnvänliga. Det finns 38 liftar och 50 km pister av hög klass. Velka Raca är också ett känt skidområde bland flera vintersportentusiaster. Även om det är mycket mindre än Jasna är det ändå en spännande och utmanande skidort! Hyr du en semesterbostad i Slovakien – i synnerhet de norra delarna – har du möjlighet att ta del av de många skidområdena.

Sommarsemester i Slovakien

Höga Tatras berg är en favoritdestination bland många som väljer att hyra stuga i Slovakien – både under vintern och sommaren. Den högsta toppen är Gerlachovský Štít vid 2655 meter över havet. I området finner du över 350 km markerade vandringsleder i en stor nationalpark vilket gör området till ett paradis för den aktiva semesterfiraren. Utforska området på cykel eller till fots. Du kommer bland annat ha möjlighet att passera stora vattenfall, kristallklara bergsjöar och ta del av unik utsikt. 

Efter en vandring i bergen kan du koppla av vid något av de många spabaden och badsjöarna, som är vackert belägna mellan bergen. Detta kommer säkerligen också bli en hit för er som reser med barn. Slovakien har haft en tradition av wellness och spa i över 500 år och du hittar otaliga varma källor för alla smaker och priser. Hyr ett semesterhus i östra Slovakien och njut av de många slovakiska termiska baden. Slovakien har en spännande och mångsidig historia som kan kännas i de många städerna runt om i landet. Ta till exempel en tur till regionerna Košice och Prešov där kultur och historia blandas med trevliga gågator och kaféer. Du kan med andra ord njuta av allt från orörd natur till kultur och aktivitetsmöjligheter under en sommar i ett semesterhus i Slovakien.

Njut av Slovakiens natur från din semesterbostad

Sevärdheter och upplevelser

Huvudstaden Bratislava är ett fantastiskt resmål och definitivt värt en tur om du hyr en semesterbostad i Slovakien. I och runt de mer täta områdena i innerstaden finns det många sevärdheter att besöka. Utforska till exempel Bratislava Slott, katedralen St Martin, promenera genom gamla stan eller besök Dinosaur Park. Här finns något för både stor och liten. Barnen kommer dessutom älska en tur till Aqua Tatralandia som är en vattenpark med stora vattenrutschkanor, fontäner, vattenbanor, pooler, termiska bad och mycket mer! 

Košice är Slovakiens näst största stad med ett vackert historiskt centrum där man kan få uppleva folkdans och sång vid torgets fontän. En resa till Spišský hrad kan också rekommenderas. Det är en av de största slottsruinerna i Centraleuropa och kan enkelt kombineras med en resa till den närliggande historiska lilla staden Spišská Kapitula. En av de mest kända kurorterna/spastäderna i Slovakien är Piestany, som ligger vid Vah-floden, känd för sina 10 termiska vattenkällor. Oavsett vilken semester du söker, kan du uppleva det mesta med en semesterbostad i Slovakien.

Boka ditt boende hos NOVASOL

Vill du uppleva Slovakien och alla semestermöjligheter du finner här, är du välkommen till NOVASOL för att hyra hus eller semesterlägenhet. I vårt utbud av semesterbostäder i Slovakien finner du allt från charmiga stugor till moderna semesterlägenheter för uthyrning. Det finns till och med semesterhus med egen eller gemensam pool. Här på vår webbplats har vi listat alla semesterbostäder som vi har i vårt sortiment. Du kan fylla i de kriterier som är viktiga för dig så att du väljer i ett relevant utbud. Till exempel hur många personer som ska bo i bostaden eller om ni vill ta med hund till Slovakien. Många av våra stugor i Slovakien välkomnar husdjur utan extra kostnad. Detta står beskrivet på objektpresentationen för varje enskilt boende.

Du bokar här direkt online eller över telefon. Allt i vetskap om att lokal personal hos NOVASOL har besökt samtliga boenden innan de gjorts tillgängliga för uthyrning. Dessutom ingår alltid vårt Trygghetspaket automatiskt vilket du kan läsa mer om i våra Hyresvillkor. På NOVASOL vill vi hälsa dig varmt välkommen till ditt nästa semesterhus i Slovakien!