Sevärdheter och aktiviteter på Toscana kusten

Vid Toskana kusten finns många sevärdheter och upptäckter att göra.

 

Några tips för Toskana kusten

  • Mellan Massa och Carrara finns de Apuanska Alperna och den världsberömda marmorbron och är intressanta utflyktsmål samt de gröna kullarna i Garfagnana som farsinerar de flesta naturälskare.
  • I Torre del Lago vid Lucca anordnas årligen Puccini festivalen. För de som tycker om opera är detta en fantastisk upplevelse att njuta av opera i Puccinis hemort.
  • I Pisa anordnas varje år i juni en båttävling, Regata delle Repubbliche Marinare
  • I Pisa äger Gioco del Ponte rum, en medeltida parad där ca. 600 personer deltar med kostymer från renessansen.
  • I Viareggio anordnas årligen vintertid en av de viktigaste karnivalerna i Italien.

 

Massa Marittima vid Toskana kusten

I Maremma vid Toskana kusten hittar du den vackra medeltida lilla staden Massa Marittima. Staden Massa Marittima har bland annat en underbar domkyrka som är värt ett besök.

 

Grosseto

Bara 8 km utanför Grosseto befinner sig utgrävningarna av av staden Roselle. Här finns även resterna av den romerska staden Cosa med ett underbart panoramiskt läge.

 

Argentario

Halvön Argentario-Halbinsel är ett intressant och underbart resemål. Ifrån Porto Stefano är det möjligt att göra härliga utflykter till närliggande öar, exempelvis Giannutri, Giglio.

 

Vill du ta del av alla härliga sevärdheter i området? Då är du varmt välkommen att hyra ett semesterhus på Toskanska kusten hos NOVASOL!