Sevärdheter och aktiviteter i Skagen

Området runt Skagen är fullt av aktiviteter och sevärdheter. Här ska nämnas Grenen, Danmarks nordligste punkt, men också Råbjerg Mile, Den Tilsandede Kirke, museerna i Skagen, och självklart Skagensmålarna, som är en fast beståndsdel av semestern i Skagen. 

Den årliga visfestivalen är också värt en upplevelse, och inom 1 timmas bilresa hittar du en lång rad av andra aktiviteter och attraktioner som bl.a. Fårup Sommerland, Farm Fun, Nordsjömuseet, Tivoliland i Ålborg och Ålborg Zoo. Det är med andra ord lätt att förgylla vistelsen när du ska hyra stuga i Skagen

Fårup Sommerland

På Fårup Sommerland, mellan Blokhus och Lökken finns mycket att göra för både för stora och små. Action, fart och spänning i Actionland, bra upplevelser för alla vattentokiga i Aquapark och många andra upplevelser och attraktioner väntar på Fårups Sommerland.

Nordsömuseet

På Nordsömuseet kan man titta på i stort sett alla Nordsjöns fiskarter och däggdjur. I stora bassänger och akvarium hittar man bl.a. sälar, bläckfiskar, hajar och ett stort antal av Nordsjöns andra fiskarter och däggdjur.

En härlig dag för hela familjen väntar på Nordsömuseet i Hirtshals.

Ålborgs Zoo

På Ålborgs Zoo står man ansikte mot ansikte med hotade djurarter. Man kommer nära inpå ca 138 olika arter som motsvarar ca 1300 spännande djur från hela världen. Här finns elefanter, lejon, apor, björnar, leoparder, tigrar och många andra djurarter.

Inköpsmöjligheter

Skagen är en aktiv ort hela året, och här hittar du en rad dagligvarukedjor och specialbutiker. Frederikshavn, som ligger i närheten, är en mycket aktiv handelsstad, med en rad stora dagligvarukedjor och en mysig gågata.