Sevärdheter i Småland

Hyr en stuga i Småland som bas för att utforska alla attraktioner

Det finns gott om sevärdheter i Småland för stora som små. Besök Astrid Lindgrens värld, Kalmar slott och ät polkagrisar i Gränna. Att hyra ett semesterboende i Småland är ett bra sätt att upptäcka landskapet.

Det vackra landskapet Småland ligger på östkusten i södra Sverige. Här finns otroligt mycket att se. En av många sevärdheter i Småland är förstås Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Här kan hela familjen träffa Pippi, Emil och Ronja Rövardotter och se scener från böckerna spelas upp. För de lite äldre barnen med en fascination för vilda västern rekommenderas självklart ett besök på temaparken High Chaparral i Kulltorp.

Från sevärdheter till shopping i Småland

Några mil från Vimmerby ligger Greta Garbomuseet som är ännu ett exempel på sevärdheter i Småland. Greta Garbos mors släkt var från Småland och i Högsby finns studiobilder, filmrekvisita och annat som gör att filmentusiaster kan följa hennes fantastiska karriär.

En annan sevärdhet är förstås staden Gränna som är vida känd för sin polkagristillverkning tack vare den fattiga änkan Amalia Erikson som öppnade ett polkagrisbageri i staden. Passa på att se hur polkagriskokningen går till på något av bagerierna i stan. Från Gränna kan man ta färjan till en annan av alla attraktioner i Småland, Visingsö. Ön har gästats av många kungar genom åren och även använts som fängelse för de ryska krigsfångar som Karl XII tog under sina krig.

En annan ö värd ett besök är förstås Öland. Ägna några timmar åt Borgholms slott, Sollidens slott och att fascineras av de märkliga raukarna vid Byrum. Men Smålands mest kända slott är förstås renässansslottet Kalmar slott. Under sommaren förvandlas slottet till Barnens slott och det finns gott om roliga aktiviteter.

Passa på att hyra stuga i Småland

Om du och din familj är intresserade av att besöka någon av alla sevärdheter i Småland, kan ni hyra någon av våra kvalitetssäkrade stugor. NOVASOL grundades 1968 och är i dag Sveriges största stugförmedling med ett unikt utbud stugor bland annat i Småland. Här på vår hemsida kan ni själva välja en stuga som passar era önskemål.

Det är tryggt att hyra stuga i Småland via NOVASOL. Alla våra stugor i södra Sverige har handplockats och besiktas regelbundet av våra medarbetare på plats. När ni hyr stuga via Novasol ingår även ett förmånligt trygghetspaket där ett avbeställningsskydd är inkluderat. Välkommen till oss!