search

Stugor i Berner Oberland

Besök en av Schweiz naturpärlor med en stuga i Berner Oberland (Bernese Oberland)! Orörd natur, imponerande bergslandskap, fantastiska vyer och traditionell schweizisk livsstil - allt detta och mer kan hittas i närheten av din stuga i Berner Oberland. Ta dig nära den vackraste naturupplevelserna med enkel tillgång till de bästa attraktionerna i området.

Aktiv semester i den vackra naturen

Genom att hyra stuga i Berner Oberland har du möjlighet till att uppleva många aktiviteter i fantastisk natur. Kända berg som Eiger, Mönch och Jungfrau imponerar besökare varje dag. Samma sak gäller för de kristallklara sjöarna Thun och Brienz. Eller alpina Lauenen, Blauw och Arnenemeer - där du alltid kan ta ett uppfriskande bad. Festligheter med en lång historia och de autentiska Alperna gör en semester i Berner Oberland oförglömlig! Turistregionen inkluderar destinationerna Abelboden, Gstaad-Sanenland, Interlaken, Grindelwald och Lenk/Simmental.

Berner Oberland ligger i den södra delen av kantonen Bern och staden Thun på norra sidan av sjön Thun betraktas som ingången till detta magiska bergslandskap. Andra intressanta städer i området är Spiez, på södra sidan av Thun och Interlaken som ligger inbäddat mellan sjöarna Thun och Brienz. De flesta av våra semesterbostäder i Berner Oberland ligger nära en av dessa tre städer och två sjöar.

By vid bergen i Schweiz

Natur och kultur under semestern i Schweiz

Turismen började tidigt i Berner Oberland och inledningsvis kom de flesta hit eftersom de var intresserade av geologi. I samband med turism blev många toppar såsmåningom möjliga att nå som till exempel Brienzer Rothorn eller Schilthorn. Jungfraujoch, Top of Europe, är tillgänglig med tåg och den mest populära turistattraktion i regionen. Från Grindelwald kan du ta dig till toppen av Männlichen - härifrån får du en fantastisk utsikt!

Berner Oberland har tre platser på Unescos världsarvslista; de schweiziska Alperna Jungfrau-Aletsch, Gamla Stan Bern och biosfärparken Entlebuch. De kan enkelt och snabbt nås med ’Regional Pass Berner Oberland’, som ger dig tillgång till de felsta transportsätt i regionen.

Semester vid sjön Thun

Om du reser på semester till Schweiz och väljer någon av våra stugor i Berner Oberland, se då till att tillbringa en dag på stranden vid sjön Thun. Här hittar du allt du behöver för en avkopplande semester! Runt sjön hittar du många stränder och utomhusbassänger med rimliga inträdespriser och en del har också fritt inträde. Här kan du njuta av utsikten över Alperna samtidigt som du tar ett svalkande bad. Du kan också ta en av de avkopplande båtturer som erbjuds vid sjön, bland annat en ångbåt från 1906. Runt sjön ligger topparna Niesen, Horn och Niederhorn vilka alla kan nås med linbanor och är utgångspunkt för vackra vandringsleder, cykelturer och skärmflygning. Om du vill utforska landskapet vid sjön Thun till fots, kan du följa den 56 km långa leden vid sjön. 2011 byggdes sex hängbroar som ger dig en oförglömlig utsikt över sjön och bergen i Berner Oberland.

Skidsemester i området

Det är inte bara på sommaren som Berner Oberland och våra stugor i Schweiz kan nyttjas. Berner Oberland är ett attraktivt semestermål på vintern och här hittar du runt 27 skidområden med olika storlek och höjd. Två av dessa områden är inte imponerande på grund av dess många backar utan vid dessa befinner du dig högt över sjön Thun och kan njuta av nedfarten med panoramautsikt över sjön och bergen i bakgrunden. Våra semesterbostäder i Berner Oberland ligger ofta i närheten av, eller bara några kilometer från, en av dessa skidorter.

Att göra i Berner Oberland

  • Utforska schweizisk historia och traditioner och besöka muséet Ballenberg. Museet är utomhus vid ett fantastiskt läge mellan Haslital-Hasliberg och Interlaken. Vanligtvis öppet mellan maj och oktober.
  • Ta en tur till Europas högsta järnvägsstation på toppen av Jungfraujoch – 3 454 meter över havet!
  • Big Pintenfritz - Europas längsta kälkbacke, som täcker en sträcka på 15 km med en höjd på 1 631 meter.
  • Glacier Peak 3000: spektakulär hängbro mellan två bergstoppar.
Stuga i Schweiz

Besöker Berner Oberland med NOVASOL

NOVASOL har skickat svenskar på semester sedan många år tillbaka och under dessa år har vi lärt oss att många älskar den frihet som kommer med ett semesterhus. Under semester i ett semesterhus i Schweiz kan du enkelt lägga upp vistelsen som du vill, och eftersom de flesta av våra stugor är privatägda, kan du känna dig som hemma - på semestern. När semestrar i ett privat hus eller semesterlägenhet får du också en unik inblick i det lokala dagliga livet för den plats du besöker.

Hyr en semesterbostad i Berner Oberland och du får alla möjligheter till underbar semester i Schweiz med minnen för en lång tid framåt. Berner Oberland är en region för dig, oavsett om du föredrar sommar som vinter. Naturälskare kommer definitivt att trivas i denna region! Välkommen att se utbudet och boka favoriten bland våra semesterlägenheter och stugor i Berner Oberland.