Attraktioner i Senj

Aktiviteter och sevärdheter i Senj vid Kvarnerbukten

Härliga Senj bjuder på många aktiviteter och sevärdheter! Med ett semesterhus i Senj får du och din familj chans till en Kroatienvistelse utöver det vanliga.

Senj är en omtyckt semesterort vid den vackra Kvarnerbukten. Staden är över 3 000 år gammal och ligger strax öster om ön Krk. Från Senj är det enkelt att ta sig till staden Crikvenica och den vackra nationalparken Plitvicka Jezera. Staden är belägen vid foten av berget Velebit och här finns mycket att göra, sommar som vinter.

Utforska alla attraktioner i Senj genom att hyra hus vid Kvarnerbukten

Nehaj-fästningen är den viktigaste av alla sevärdheter i Senj. Fästningen byggdes 1558 för att stå emot attackerande turkar och venetianer. Härifrån får ni en fantastisk panoramavy över havet, staden och bergen samt en chans att lära er mer om Senjs historia. En annan av alla sevärdheter i Senj är stadsmuseet som är inrymt i det vackra Vukasovicpalatset.

Andra attraktioner i Senj är alla festivaler som går av stapeln under året. Här firar man vinterkarnevalen och i slutet av augusti hålls den internationella karnevalen här. I Senj finns religiösa högtider och musikfestivaler där ni till exempel kan få höra den traditionella musikstilen Klapa och mycket annat. Att delta i festligheterna blir ett oförglömligt minne av vistelsen i ett semesterhus i Senj.

Tänker ni hyra hus vid Kvarnerbukten kan ni också se fram emot alla aktiviteter i Senj. Havet inbjuder till sköna simturer, att utforska undervattenlivet, att surfa, fiska eller segla. Andra aktiviteter i Senj bjuder de omgivande bergen på. Bergen erbjuder många spännande vandringsleder, möjlighet till bergsklättring och chans att uppleva landskapet från cykelsadeln.

Ett smidigt sätt att hyra lägenhet i Senj

Med ett hus eller en lägenhet i Senj får du och din familj en bra utgångspunkt när ni vill besöka Nehaj-fästningen, delta i en festival eller prova någon av alla spännande aktiviteter som finns i området. Semesterhusförmedlaren Novasol har ett unikt utbud bostäder om ni till exempel är intresserade av att hyra lägenhet i Senj. Boka bostad i Senj här på vår hemsida eller ring Novasols kundtjänst. Hyr ni hus eller lägenhet i Senj hos oss, ingår även ett trygghetspaket.